GÜBRETAŞ, Ziraat Mühendisleri İle Buluştu - Son Dakika
Güncel

GÜBRETAŞ, Ziraat Mühendisleri İle Buluştu

GÜBRETAŞ, Ziraat Mühendisleri İle Buluştu

GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, gübre sektöründeki son gelişmeleri üniversite öğrencileri ve akademisyenleriyle paylaştı.

21.03.2013 10:07  Güncelleme: 10:10

Sektörün genel bir değerlendirmesini yapan Osman Balta, sektörünün öncü firması olan GÜBRETAŞ hakkında da bilgi verdi.

Tarım sektöründe gerçekleştirdiği eğitim etkinlikleri ve sosyal sorumluluk projeleriyle dikkat çeken GÜBRETAŞ'ın Genel Müdürü Osman Balta, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nde organize edilen "Gübre Sektöründeki Gelişmeler" konulu konferansta geleceğin ziraat mühendisi adayı öğrencilerle ve akademisyenlerle buluştu.

Fakülte öğrencileri tarafından yoğun ilgi gösterilen konferansta GÜBRETAŞ Genel Müdürü Osman Balta, tarım ve gübre sektörünün genel bir değerlendirmesini yaptı. Sektördeki temel sorunlara dikkat çeken Osman Balta, GÜBRETAŞ'ın tarihsel gelişimi ile sektördeki konumu ve faaliyetleri hakkında da bilgi verdi.

Dünyada ve Türkiye'deki gübre üretim-tüketim durumlarına değinen Osman Balta, dünya gübre üretiminin hammadde kaynaklarına ve tüketim bölgelerine göre şekillendiğine dikkat çekti. Türkiye'de gübre tüketiminin durağan olduğunu dile getiren Balta, 2012 yılında 5,34 milyon ton gübre tüketildiğini kaydetti. Osman Balta, gübre fiyatlarına etki eden faktörleri; hammaddeler, arz-talep durumları, enerji fiyatlarındaki değişimler, navlun maliyetleri ve tüccarlar olarak sıraladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GÜBRETAŞ, Ziraat Mühendisleri İle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement