Gürsu'da Her Alanda Engelsiz Eğitim - Son Dakika
Güncel

Gürsu'da Her Alanda Engelsiz Eğitim

Gürsu\'da Her Alanda Engelsiz Eğitim

80. Yıl İlköğretim Okulu ve İlçe Müftülüğü Sabiha – Ahmet Yıldız Kız Kuran Kursu binalarında yapılan yeni düzenlemelerle, fiziki yapılar engelli öğrencilerin rahat kullanımına uygun hale getirildi.

02.12.2015 16:37

80. Yıl İlköğretim Okulu ve İlçe Müftülüğü Sabiha – Ahmet Yıldız Kız Kuran Kursu binalarında oluşturulan yeni sınıflar; Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Gürsu Kaymakamı Mehmet Makas, Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık ve Gürsu protokolünün katılımıyla düzenlenen törenlerle hizmete açıldı.

80. Yıl İlköğretim Okulu' nda, Bursagaz' ın desteğiyle oluşturulan engelli sınıfında, engelli öğrenciler daha rahat fiziki koşullarda eğitim alma imkanı bulacak. Ayrıca, rampalar, eşiksiz kapılar, lavabolar v.b. fiziki alanlarda yapılan düzenlemelerle okul binası engelli öğrencilerin daha rahat hareket edebileceği fiziki koşullara kavuşturulmuş oldu.

Gürsu Belediyesi spor faaliyetleri kapsamında, 80. Yıl İlköğretim Okulu Spor Salonu' nda, engelli çocuklara yönelik verilen boccia eğitimlerini de izleyen Bursa Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Gürsu' da engellilere yönelik yapılan bu çalışmalardan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık,"Engelli öğrencilerimizin eğitim alırken yaşadıkları zorlukları ortadan kaldırmaya yönelik yapılan bu çalışmalara destek veren herkese minnetle teşekkür ediyorum. Engelli öğrencilerimizin hayatlarını kolaylaştıracak bu fiziki düzenlemelerin tüm binalarda, yapılmış olsun diye değil, kullanımlarına olanak verecek özelliklerde yapılmasını temenni ediyorum"dedi.

Şehit Belediye Başkanı Cüneyt Yıldız' ın, İlçe Müftülüğü' ne bağışta bulunduğu binada oluşturulan Sabiha – Ahmet Yıldız Kız Kuran Kursu' nda yapılan düzenlemeyle de engelli sınıfı oluşturuldu. Şehit Başkan Yıldız' ın babası Ahmet Yıldız'ın da katılımıyla düzenlenen törende, sınıfın oluşturulmasına verdikleri destek için Bursagaz' a teşekkür belgesi sunuldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gürsu'da Her Alanda Engelsiz Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement