Hacı Adaylarını Öldüren Vinç, Ağırlıkları Takılı Olmadığı İçin Devrilmiş - Son Dakika
Güncel

Hacı Adaylarını Öldüren Vinç, Ağırlıkları Takılı Olmadığı İçin Devrilmiş

Kâbe'de tavaf alanına düşen vincin 500 tonluk denge ağırlıklarının takılı olmadığı, dengeyi sağlayan 'bom'unun da ters yönde olduğu ortaya çıktı.

13.09.2015 08:51  Güncelleme: 08:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kâbe'de birkaç gündür devam eden şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Mescid-i Haram'daki genişletme çalışmaları sırasında 50-55 metre uzunluğundaki vinç dün hacı adaylarının üzerine devrilmiş, 107 kişi ölmüş, 238 kişi de yaralanmıştı. Hacı adaylarının üzerine düşen Alman malı Lieber marka vinç, Bin Ladin Şirketler Grubu'nun yürüttüğü Kâbe'yi Genişletme Projesi dahilinde ağır iş makinelerini ve yükleri Harem'in içine almak için kullanılıyordu.

İddiaya göre vinç çok sık kullanılmadığından, 500 tonluk denge ağırlıkları da takılı değildi. Vinç ağırlıkları takılı olmadığı için şiddetli fırtına nedeniyle devrildi.

BİNLERCE MERMER PARÇASI ŞARAPNEL GİBİ HACI ADAYLARINA SAPLANDI

Tavaf alanına devrilen vinç, zemini ve kolonları parçaladı. Binlerce küçük mermer parçası şarapnel gibi hacı adaylarına saplandı. Ölenlerin büyük çoğunluğu olay yerinde hayatlarını kaybetti. İkindi namazından sonra tavaf yapılırken yaşanan facianın ardından yaralılar golf arabalarıyla Harem'in dışına taşındı.

4 TÜRK HACI ADAYI ÖLDÜ

Hayatını kaybeden Türk hacı adaylarının Şükrü Kocatepe ve Ramazan Özmen, Kadir (Abdülkadir) Gökmen, Kazım (Kasım) Ekrem olduğu açıklandı. Suudi Arabistanlı görevliler ölen hacı adayları arasında adının Kazım veya Kasım Ekrem olan bir kişi olduğunu bildirirken Diyanet kayıtlarında o isimde bir hacı adayı olmadığı ifade edildi. Türk olduğu bildirilen hacı adayının başka bir ülke kontenjanından Suudi Arabistan'a gelmiş veya Mekke'de işçi olabileceği belirtildi.

FACİAYA RAĞMEN NAMAZ İZDİHAMI

Kâbe'de gece yaşanan dehşete rağmen sabah namazı için birçok insan toplandı. Başta Kâbe'nin ortasında yer alan iki katlı çelik halkada tavafa izin verilmedi. Suudi Arabistan yetkilileri izdihamı önlemek için mecburen Kâbe'ye girişi açtı.

İNŞAAT ŞİRKETİ: TAKDİR-İ İLAHİ

İnşaatı yürüten Bin Ladin Grubu'ndan bir mühendis Fransız haber ajansı AFP'ye vincin çökmesinin teknik bir sorundan kaynaklanmadığını, 'takdir-i ilahi' olduğunu söyledi.

MEKKE'DE TOPRAĞA VERİLECEKLER

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Ekrem Keleş, "Haremde vefat edenleri, ailelerden hiçbiri başka yere defnedilmesini istemez" diyerek ölenlerin Mekke'de toprağa verileceğini söyledi. Keleş, inşaatlar nedeniyle Kâbe'nin kapatılmasının söz konusu olamayacağını belirterek "Tarih boyunca tavaf hiç durmamış. Ama gerekli tedbirlerin de alınması gerekiyor. İnşaat bu yıl tamamlanacak." diye konuştu.

KAN PARASI ALABİLECELER

Keleş, ölenlerin ailelerinin dava açma hakkı olduğunu söyleyerek, "Kan bedeli uygulaması var. Hukuki olarak talep edilmeden, inşaat firmasından maddi tazminat alınabilir" dedi. (Kaynak: Hürriyet)

Hacı Adaylarını Öldüren Vinç, Ağırlıkları Takılı Olmadığı İçin Devrilmiş

Son Dakika Güncel Hacı Adaylarını Öldüren Vinç, Ağırlıkları Takılı Olmadığı İçin Devrilmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (13)

  • rabia: ne kadar uzattınız keşke hep geberseler ölenler insan deyil arap arap 4 30 Yanıtla
    vatandaş : kafirsin kızım sen kafir 2 2 Keşke: bu kadar vicdansiz duruma nasıl indin. keske doğmasaydin 1 1
  • ezka06: Hacıları musterı gıbı gorursen takdırı ilahı der savusturursun tabıı.. 23 3 Yanıtla
  • Koyun terbiyecisi: Mallar, tazminat bilmez allahın taktiri der. Bakın ne kutsal adammış kabede oldu diye reklam yaparken, biraz kafası çalışanlar tazminat alır. 9 8 Yanıtla
  • vatan: arap kafasi bu kadar iste 9 7 Yanıtla
  • Bingöl...: AKP = menfaat,çıkar,koltuk.masa ,para para para... 2 12 Yanıtla
  • HAMZA: SEN VİNCİN ARKA AGIRLIGINI TAKMA AŞIRI RÜZGARDA VİNÇ KULELERİNİ KABE TARAFINA ÇEVİR SONRA GEL TAKDİRİ İLAHİ DE EY MÜHENDİS BU VİNÇ 2000 TON KAPASİTELİ VARDIR ARKA AGIRLIGI TAKMAZSAN UFAK Bİ RÜZGARDA BİLE DEVRİLİR 13 1 Yanıtla
  • OYUNAGELMEZ: Bu adamlarin ne yaptigi, ne dedigi belli olmuyor bazen....şeytan gibi bir şey bunlar...birde acayip kurnazlar vallaaaaa....bizim muslüman alemi gibi saf değiller....araplari zatenmboşver...onlarin beyinlerinde petroldan başka bir şey yoktur... 12 1 Yanıtla
  • haci: Allah rahmet eylesin 11 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement