Hakkari'de Deprem ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Deprem ve Yangın Tatbikatı

Hakkari\'de Deprem ve Yangın Tatbikatı

Hakkari'de deprem ve yangın tatbikatıHakkari'de, 'Sivil Savunma ve Deprem Haftası' nedeniyle AFAD ve UMKE tarafından Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

07.03.2016 17:48

Hakkari'de deprem ve yangın tatbikatı

Hakkari'de, 'Sivil Savunma ve Deprem Haftası' nedeniyle AFAD ve UMKE tarafından Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde deprem ve yangın tatbikatı yapıldı.

AFAD, UMKE ve Belediye itfaiye ekiplerinin, 600 öğrencinin eğitim gördüğü Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde yaptığı tatbikat heyecanla izlendi. Okulda önce sirenler çalındı ve tüm öğrencilerin dışarıya hızla çıkması sağlandı. Daha sonra da İçeride kalan 2 öğrenci, AKUT ekipleri tarafından halatlarla pencerelerden çıkarılarak tahliye edildi. Senaryoya göre yaralı öğrenciler, 112 ambulansına alınarak hastaneye götürüldü. Daha sonra okuyda yangın tatbikatı gerçekleştirildi. Aynı senaryo yangın tatbikatı için de yapıldı. Okulda mahsur kalan öğrenciler, AFAD ve itfaiye ekipleri tarafından halatlarla kurtarıldı. İtfaiye ekipleri daha sonra yangına hemen müdahale etti. Tatbikat ardından AFAD tarafından katılımcılara öğle yemeği verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Deprem ve Yangın Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement