Hakkari'de Öğretmenler Bir Saat İş Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Hakkari'de Öğretmenler Bir Saat İş Bıraktı

Hakkari\'de Öğretmenler Bir Saat İş Bıraktı

Eğitim-Sen Hakkari Şubesi okullarda kadrolaşma olduğu iddiasıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenleyerek bir saatlik iş bırakma eylemi yaptıklarını açıkladı.

24.09.2014 17:01  Güncelleme: 17:23

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hakkari Şubesi okullarda kadrolaşma olduğu iddiasıyla yürüyüş ve basın açıklaması düzenleyerek bir saatlik iş bırakma eylemi yaptıklarını açıkladı.

Bulvar Caddesi önünde bir araya gelen 100 kadar Eğitim-Sen üyesi, ellerindeki pankartlarla Hakkari Belediyesi önüne kadar yürüdü. Burada Eğitim-Sen Hakkari Şube Başkanı Süleyman Kaya'nın Kürtçe yaptığı basın açıklaması ardından, Eğitim-Sen Şubesi Başkanı Şükran Sönmez, açıklamaya Türkçe olarak devam etti. Sönmez, şöyle dedi:

"Doğrudan inanç istismarı şeklinde gündeme getirilen her lisede ibadethane açılmasının zorunlu hale getirilmesi ve son olarak kılık- kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişiklikle bütün okullarda başörtüsünün serbest bırakılması, okullarda velileri ve öğrencileri karşı karşıya getirecek uygulamalar olarak dikkat çekmektedir. İktidarın bir sonraki hedefi, karma eğitimi tamamen ortadan kaldırmaktır. Yıllardır toplumda yaratılan kutuplaşmanın benzeri okul, hatta sınıflarda yaratılmaya çalışılmaktadır. AKP iktidarı, her alanda olduğu gibi, eğitim alanındaki siyasal hedeflerine ulaşmak için halkın dini duygularını istismar etmekten çekinmemektedir."

Okullarda kadrolaşma olduğunuda iddia eden Sönmez, okullarda siyasi iktidar çizgisinde olmayan tek bir yöneticinin bile görev almaması için düğmeye basılmış ve bütün okullarda tarihin en kapsamlı sendikal-siyasal kadrolaşma ve tasfiye operasyonunun gerçekleştirildiğini söylledi. Eğitim-Sen Şube Başkanı Şükran Sönmez; şöyle dedi:

"MEB, eğitimde yıllardır farklı kimlik, dil ve kültürleri yok sayan, din ve inanç istismarına dayanan, doğrudan dayatmacı politikalarının okullarda istediği gibi uygulanması için okul müdürlerinin tamamına yakınını kendi siyasal kadroları arasından belirlemiş, Eğitim- Sen üyesi okul müdürlerinin yaklaşık yüzde 96'sı tasfiye edilmiştir" diyerek taleplerini şöyle sıraladı:

"Kamusal, demokratik, bilimsel, laik ve anadilinde eğitimin önündeki bütün engeller kaldırılmalıdır, Eğitimin bütün kademelerinde dini kurallara göre değil, bilimsel kurallara göre eğitim yapılmalı, kendi siyasal-ideolojik çıkarları için okullarda din ve inanç istismarı anlamına gelen uygulamalardan derhal vazgeçmelidir. Laik eğitim gerçek anlamıyla yaşama geçirilmelidir, MEB, öğrencileri özel okullara, meslek lisesi, imam hatip ya da açık liseye yönlendirmekten vazgeçmeli, eğitimde siyasi kadrolaşmaya, zorunlu rotasyon girişimlerine, angarya çalışma ve performans uygulamalarına derhal son verilmelidir, Öğretmen ve yardımcı hizmetli açıkları kapatılmalı, okullarda ve üniversitelerde angarya çalışma uygulamalarına, Eğitim Sen üyelerine yönelik soruşturma, sürgün ve görevden almalara son verilmelidir."

Hakkari Belediye Başkan Vekili Ahmet Taş, HDP ve DBP yöneticilerinin de destek verdiği Belediye binası önündeki bir saatlik grev yapılan basın açıklamasıyla sona erdi. - Hakkari

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hakkari'de Öğretmenler Bir Saat İş Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement