Hamas'tan İsrail'e ''Zaman tükeniyor'' mesajı - Son Dakika
Güncel

Hamas'tan İsrail'e ''Zaman tükeniyor'' mesajı

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden bazı İsrailli esirlerin ölmeden önceki ve sonraki görüntülerini paylaştı. Kassam Tugayları, görüntülerin başlığında ''Zaman tükeniyor'' ifadesini kullandı.

16.12.2023 20:47

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nde İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden bazı İsrailli esirlerin ölmeden önceki ve sonraki görüntülerini paylaştı. Kassam Tugayları, görüntülerin başlığında 'ise 'Zaman tükeniyor'' ifadesini kullandı.

HAMAS: ZAMAN TÜKENİYOR

Kassam Tugayları, İsrail ordusunun dün Gazze'de İsrailli esirleri "yanlışlıkla" öldürdüğünü duyurmasının ardından Telegram hesabında "Zaman tükeniyor" başlıklı bir video yayımladı.

Hamas, İsrail'in öldürdüğü esirlerin görüntülerini paylaştı

ESİRLERİN ÖLMEDEN ÖNCEKİ VE SONRAKİ GÖRÜNTÜLERİNİ PAYLAŞTILAR

Arapça, İngilizce ve İbranice, "Zaman tükeniyor" yazılı 1 dakika 21 saniyelik videoda, İsrail ordusunun Gazze'nin çeşitli bölgelerine hedef gözetmeksizin yaptığı saldırılar yer aldı. İsrail'in Gazze'ye saldırılarında ölen İsrailli esirlerin ölmeden önceki görüntüleri ile sonraki fotoğrafları paylaşıldı.

İsrailli bir kadın esirin, "Füzeler nedeniyle ölmekten korkuyoruz, lütfen durun" şeklinde konuştuğu, bir başka erkek esirin de "40 gündür Gazze'de esirim, eve dönmek istiyorum." diye çağrıda bulunduğu görülürken sonrasında da bu kişilerin cesetlerinin fotoğrafı yer aldı.

Kayıtta ölen İsrailli esirlerinin sayısının 9 olduğu ifade edildi.

Hamas, İsrail'in öldürdüğü esirlerin görüntülerini paylaştı
İsrail'in öldürdüğü 3 İsrailli rehine

"İSRAİL ORDUSU ESİRLERİN HAYATIYLA KUMAR OYNADI"

Kassam Tugayları, ayrıca üst kısmında İsrailli bir kadın esirin olduğu, bölünen alt kısmında ise tabutun bulunduğu bir fotoğrafı da "seçim sizin, ya tabutta ya canlı" ibaresiyle paylaştı.

Öte yandan Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde, Telegram hesabında yer alan yazılı açıklamasında "İsrail ordusunun, Gazze'deki esirleri kasten öldürdüğünü, esirlerin hayatıyla kumar oynadığını" belirtti.

"Düşman, Filistin direnişinin esir tuttuğu askerlerinin hayatlarıyla kumar oynuyor ve ailelerinin duygularını önemsemiyor." ifadelerini kullanan Ebu Ubeyde, İsrail'in dün esirleri kurtarmak yerine öldürdüğünü ve bunun Gazze'deki esirlerine karşı uyguladığı suçun göstergesi olduğunu belirtti.

Ebu Ubeyde, İsrail'in dün 3 esiri kasıtlı olarak öldürdüğünü ve bunu Gazze'deki esir meselesinin yükünden kurtulma çabasıyla yaptığını savundu.

Hamas, İsrail'in öldürdüğü esirlerin görüntülerini paylaştı

İSRAİL, HAMAS'LA TEKRAR ESİR TAKASI YAPMAYI GÖRÜŞÜYOR

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Daniel Hagari, dün yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nde esir tutulan 3 İsraillinin askerler tarafından tehdit olarak algılandığını ve ateş açılarak öldürüldüğünü duyurdu. Skandal hem İsrail'de hem de dünya kamuoyunda büyük ses getirdi. Bazı esir yakınları açlık grevine başlayacaklarını duyururken, vatandaşlar ise sokaklara çıkmaya başladı. Gelişmeler sonrası İsrail, Hamas ile esir takasına devam etmek için görüşmelere yeniden başlamayı düşünmeye başladı.

Hamas, İsrail'in öldürdüğü esirlerin görüntülerini paylaştı

MOSSAD ŞEFİ İLE KATAR BAŞBAKANI ARASINDA ESİR TAKASI ZİRVESİ

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ederken, ABD'den yayın yapan "Axios" haber sitesinin ismini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberine göre, İsrail Dış İstihbarat Servisi Mossad Şefi Barnea ve Katar Başbakanı Al Sani'nin, 15 Aralık Cuma gecesi müzakerelerin yeniden başlatılmasını görüşmek üzere Avrupa'da bir araya geldi. Haberde, söz konusu görüşmenin "sadece bir başlangıç" olduğu ve sürecin "uzun, zor ve karmaşık" olacağı ifade edildi

Hamas, İsrail'in öldürdüğü esirlerin görüntülerini paylaştı

NETANYAHU, SAVAŞ KONSEYİNİ TOPLUYOR

İsrailli esirlerin ailelerinin baskıları nedeniyle zor zamanlar geçiren Başbakan Binyamin Netanyahu da harekete geçti. Netanyahu, savaş konseyini bir takas anlaşmasına varmayı amaçlayan müzakerelere geri dönme olasılığını tartışmak üzere bu gece toplayacak.

Hamas, İsrail'in öldürdüğü esirlerin görüntülerini paylaştı

İSRAİL ORDUSUNUN 3 İSRAİLLİ REHİNEYİ ÖLDÜRMESİ

İsrail ordusundan dün yapılan yazılı açıklamada, "İsrail ordu güçleri, Şucaiye'deki çatışmalar sırasında 3 İsrailli rehineyi yanlışlıkla tehdit olarak tanımladı. Sonuç olarak askerler, onlara ateş açtı ve öldürüldüler." ifadelerine yer verilmişti.

Olayın meydana geldiği bölgede yapılan arama ve kontrollerde "ölenlerin kimlikleri konusunda şüphelerin ortaya çıktığı" belirtilen açıklamada, bunun üzerine cesetlerin incelenmek üzere İsrail'e nakledildiği ve ardından cesetlerin, 3 İsrailli esire ait olduğunun doğrulandığı kaydedilmişti.

Ayrıntılı incelemenin ardından cesetlerin, Yotam Haim ve Samer Talalka adlı esirler ile ailesinin adının yayımlanmasını istemediği bir esire ait olduğunun belirlendiği açıklanmıştı.

Hamas\'tan İsrail\'e \'\'Zaman tükeniyor\'\' mesajı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hamas'tan İsrail'e ''Zaman tükeniyor'' mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement