Hanım Eli Sergisi Görücüye Çıktı - Son Dakika
Güncel

Hanım Eli Sergisi Görücüye Çıktı

Hanım Eli Sergisi Görücüye Çıktı

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce düzenlenen Hanım Eli Sergisi'nde görücüye çıktı.

12.04.2015 13:33

Şanlıurfa'nın Karaköprü İlçe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Halk Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği ve kurslarda bir yılda üretilen ürünler, 'Hanım Eli Sergisi'nde görücüye çıktı.

Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kültür Merkezi tarafından düzenlenen kursa katılan kursiyerlerin 1 yıllık çalışmalarından oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi.

Karaköprü Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılışta kursiyerler tarafından yapılan mefruşat, yağlı boya, 3 boyutlu resim, dikiş nakış, örgü gibi çok sayıda el işi eserler, stantlarda sergilendi.

Karaköprü Kültür Merkezinde düzenlenen sergiye; Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi'nin yanı sıra, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Duman Kırcı, Vali Yardımcısı Oğuz Şenlik'in eşi Ebru Şenlik, Karaköprü Kaymakamı Mustafa Kutlu'nun eşi Çiğdem Kutlu, AK Parti İl Başkan Vekili Cuma Ağaç, AK Parti Karaköprü İlçe Başkanı Ahmet Aksoy, AK Parti Karaköprü Kadın Kolları Başkanı Eda Çakmaklı ve çok sayıda davetli katıldı.

ÇİFTÇİ: GEREKLİ EĞİTİMLERİ VERMEMİZ LAZIM

'Hanım Eli' sergisinde bir konuşma yapan Karaköprü Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Karaköprü Belediyemiz ile Halk Eğitim Müdürlüğümüzün ortaklaşa düzenlediği bir program. Bu programda gerek gençlik merkezimiz de ve gerekse Kültür Merkezimizde bayanlarımızın bir yıldır güzel bir şekilde ürünlerin sahnelenmesini önemli bir olay olarak düşünüyorum. Çünkü aylardır bu ürünlere emek verildi. Atölyelerde ablalarımız harıl harıl çalıştılar. Çokta başarılı oldukları görülüyor. Sergi açılışında ben şunu gördüm. Eğer bu toprağın kadınlarına gerçekten imkan verilebilirse sanatsal olarak nasıl eserler ortaya çıkardıklarını, yine örfünü, adetini, geleneğini nasılda böyle dikiş nakış anlamında kumaşa işlediklerini hep birlikte gördük. Bize düşen gerçekten bu anlamda istekli olan bayanlarımızı eğitmenlerle buluşturmak. Eğer biz Şanlıurfa'nın ilerlemesini istiyorsak, biz tek taraflı olarak büyümeyi, tek taraflı olarak gelişmeyi kabul etmememiz lazım" dedi.

KIRCI: HANIMLARIN NE KADAR YETENEKLİ OLDUKLARINI GÖRDÜK

Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Duman Kırcı ise "Gerçekten Karaköprü Belediyemiz her zaman hanımların yanında oldu. Özelikle bu Karaköprü'deki kadın merkezleri ile el sanatları merkezlerinde çok güzel çalışmalar yapıldı. Burada da bunları sergiliyoruz. Ben gerçekten tebrik ediyorum. Çok güzel işler çıkmış. Hem hanımlar bir konuda mesleki beceri elde ediyorlar. Hem de boş zamanlarını geçiriyorlar. Yapılan ürünler gösteriyor ki hanımların ne kadar yetenekli olduğunu gösteriyor. Tabi bu kurslar belediyelerimiz tarafından desteklendiği müddetçe bölge halkının daha iyi mesleki becerilerine destek olunmuş oluyor. Ben belediye başkanımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hanım Eli Sergisi Görücüye Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement