Hanımağa' Çobanlık Sertifikası Aldı - Son Dakika
Güncel

Hanımağa' Çobanlık Sertifikası Aldı

Hanımağa\' Çobanlık Sertifikası Aldı

Denizli'nin Serinhisar İlçesi'nde düzenlenen sürü yönetimi elemanı yetiştiriciliği kursunu tamamlayan 58 kişiye törenle sertifikaları verildi.

14.11.2014 13:33

Denizli'nin Serinhisar İlçesi'nde düzenlenen sürü yönetimi elemanı yetiştiriciliği kursunu tamamlayan 58 kişiye törenle sertifikaları verildi. 57 erkekle birlikte Serinhisar'da çiftlik işleten emekli hemşire Fidan Eskikurt da kursu tamamlayıp sertifika aldı.

Serinhisar'da İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ortaklaşa düzenlenen Sürü Yönetimi Elemanı Yetiştiriciliği kursu tamamlandı. Kursu başarıyla tamamlayan 58 çobana sertifikaları düzenlenen törenle verildi. Bir çiftlikte çobanların geleneksel giysisi kepenekle birlikte yapılan törene AK Partili Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, Serinhisar İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Kardaş, Serinhisar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet İşleyen, Serinhisar Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cengiz Sarıca ve kursiyerler katıldı.

Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Cengiz Sarıca, bölgedeki sürü yönetimi elemanı eksikliğini dikkate alarak açtıkları kursa 58 kursiyerin katıldığını, 120 saatlik eğitimin ardından sertifikaların verildiğini söyledi.

İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Kardaş, "Bakanlığımız hayvancılık sektörünün daha iyi olması ve daha ileri düzeyde olması için başlattığı yeni uygulama daha bilinçli hayvan yetiştiriciliği yapılmasını amaçlıyor. Bu kapsamda açılan kursa ilginin yüksek olması sevindirici" dedi.

İlk sertifika, törenin yapıldığı çiftliğin de sahibi olan emekli hemşire Fidan Eskikurt'a verildi. Eşi Halil Eskikurt'la birlikte Eskikurt Çiftliği'ni işleten Fidan Eskikurt, kursa katılan tek kadın olarak sertifikasını Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş'tan aldı. Bölgede çobanlık sertifikası olan ilk kadın olma unvanını da alan Fidan Eskikurt, yaptığı işi çok sevdiğini ve bölgedeki kadınlara örnek olacağını söyledi.

Eşiyle birlikte küçükbaş hayvan çiftliği işleten Fidan Eskikurt, 57 erkekle birlikte kursa katılarak tamamladığını belirterek, "Eşimle birlikte küçükbaş hayvan yetiştiriyoruz. Sürülerimizi yönetecek çoban bulmakta çok sıkıntı çekiyoruz. Kursun açıldığını duyunca ben de katılmak istedim. Kursu bitirdim ve sertifikamı aldım. Çok mutluyum. İlçedeki diğer kadınların da açılan kurslara katılmasını isterim" dedi. - Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hanımağa' Çobanlık Sertifikası Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement