Harput'ta Bir Amerikalı - Son Dakika
Güncel

Harput'ta Bir Amerikalı

Harput\'ta Bir Amerikalı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kültür merkezlerinde ilk defa, çocuk oyunlarının yanı sıra yetişkin tiyatrosuna da yer veriyor.

09.05.2012 10:27

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü; kültür merkezlerinde ilk defa, Mayıs-Haziran aylarında, çocuk oyunlarının yanı sıra yetişkin tiyatrosuna da yer veriyor. Üç farklı oyunla başlayan ve 2012 yılı sonuna kadar her bir oyunun 100 seans gösterilmesini içeren "100 Oyun Projesi" kapsamında Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde gösterilecek oyun  "Harput'ta Bir Amerikalı" olacak.

Sultanbeyli, Ümraniye, Atakent ve Güngören Kültür Merkezlerinde, Mayıs ve Haziran aylarında ilk gösterimler olacak ve oyunlar Ekim-Kasım-Aralık döneminde de devam edecek. Seansların bilet fiyatları ise tam 6 TL, indirimli 4 TL olarak belirlendi.

Sultanbeyli Kültür Merkezi'nde 9 Mayıs'ta prömiyeri yapılacak olan 'Harputta Bir Amerikalı' saat 20.00 da başlayacak.

HARPUT'TA BİR AMERİKALI

Cumhuriyet döneminin önemli oyun yazarlarından Cevat Fehmi Başkut'un yazdığı 'Harput'ta Bir Amerikalı', insanın varlığını parada değil kendi içinde, kendine inancında, kendi toprağında araması gerektiğini anlatan, erdemli olmanın önemini vurgulayan bir eser.

9 Mayıs tarihinde Sultanbeyli Kültür Merkezinde prömiyer yapacak olan eserin yönetmeni Kemal Başar. Dekor tasarımını Murat Gülmez'in, kostüm tasarımını Sadık Kızılağaç'ın, ışık tasarımını Fatih Mehmet Haroğlu'nun, müziklerini Kıymet Berrak'ın, efekt tasarımını Seyfullah Kartal'ın yaptığı oyunun yardımcı yönetmeni ise Galip Erdal.

Eserde Metin Çoban, Yakup Yavru, Caner Bilginer, Taylan Güner, Erdal Yıldırım, Ercüment Aydın, Metin Yıldırım, Fulya Irmak, Kamil Gençtürk, Berfin Türkan, Serkan Börekyemez, Hande Gürak, Dilan Demirel, Hulusi Gültekin Yağız, Songül Öztoprak ve Berk Cöngevel rol alıyorlar.

Kaynak: Bültenler

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement