Hayatın içinden yaşam öyküleri - Son Dakika
Güncel

Hayatın içinden yaşam öyküleri

Hayatın içinden yaşam öyküleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle hazırlanan 'Hayatın İçinden Yaşam Öyküleri' adlı el sanatları sergisi, Bursa'dan tüm dünyaya "Kadınlar özeldir" mesajı verdi.

08.03.2016 17:22

Bursa Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü Eşitlik Birimi tarafından '8 Mart Dünya Kadınlar Günü' nedeniyle düzenlenen etkinlikler, toplumdaki kadın olgusuna dikkati çekiyor. Bu kapsamda, Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi'nde, Dilruba Sanat ve Engelli Kadınlar Derneği (ENKADER) üyelerinin eserleriyle hazırlanan 'Hayatın İçinden Yaşam Öyküleri' adlı resim ve filografi sergisi, törenle izlenime açıldı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, konuşmasında, günün anlam ve önemine işaret etti. Büyükşehir Belediyesi'nin 8 Mart etkinlikleriyle mağdur ve mazlum kadınların sorunlarını değerlendirip çözüm önerilerini aradığını anlatan Köse, "Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman ihtiyacı olanların yanındayız. Bursa'da yaşayan tüm kadınlarımızla 'Dünya markası kent' olma yolunda onların da sorunlarını unutmadığımızı tekrar dillendirmek istiyoruz. Bu vesileyle birlik, beraberlik, dayanışma, dostluk ve kardeşlik içinde kadın sorunlarına çareler bulmayı hedefledik" dedi.

"Kadın mutluysa toplum mutludur"

Köse, kadınlara yönelik zulüm ve haksızlıkların insanlığı derinden etkilediğini de dile getirerek, aynı zamanda kent yaşamında engelli kadın ve engelli annesi kadın olmanın zorluklarını önemseyip, gerekli çözüm yollarının arandığını kaydetti. Köse, kadının toplumdaki yerine işaret ederek, "Eğer kadın mutluysa aile mutludur, toplum mutludur. Kadın, anne, eş ve üreten kadın olarak ailesini ve toplumu şekillendirir. Kadınları anladığımız, saygı duyduğumuz, fikirlerine değer verdiğimiz sürece mutlu bir dünya kurmuş oluruz" diye konuştu.

Törene katılan Vali Yardımcısı Ergun Güngör de kadınların toplumda yaşadığı sorunlarla alakalı hassasiyetini dile getirerek bu konudaki çalışmaların devam edeceğini ifade etti. Güngör, kadınların toplumdaki önemine vurgu yaparak, 'Hayatın İçinden Yaşam Öyküleri' adlı resim ve filografi sergisine emek veren Dilruba Sanat ile Engelli Kadınlar Derneği (ENKADER) üyelerini el emeği göz nuru eserlerinden dolayı tebrik etti.

Kuruçeşme Mahalle Muhtarı Hatice Temel ile sergide eserleri de bulunan ENKADER üyesi Çiğdem Dilbil ise kadının toplumdaki hassasiyetine dikkati çekerek, "Kadınlar özeldir, annedir, toplumun temelini oluşturur" dediler. Dilbil, ayrıca, engelli bir kadın olarak kent yaşamının sıkıntılarını en iyi şekilde bildiğini ve kadınların daha fazla önemsenmeleri gerektiğini vurguladı. 'Hayatın İçinden Yaşam Öyküleri' sergisi, 11 Mart Cuma tarihine kadar görülebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Hayatın içinden yaşam öyküleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement