Hdp İl Başkanı Tahliye Oldu - Son Dakika
Güncel

Hdp İl Başkanı Tahliye Oldu

Hdp İl Başkanı Tahliye Oldu

HDP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Uluçelebi ve il yöneticisi Işık Polat, terör örgütü propagandası suçundan tutuklu yargılandıkları mahkemece adli kontrol kararıyla tahliye edildi.

13.07.2017 15:59

HDP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Uluçelebi ve il yöneticisi Işık Polat, terör örgütü propagandası suçundan tutuklu yargılandıkları mahkemece adli kontrol kararıyla tahliye edildi.

Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geçen 13 Aralık'ta HDP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Uluçelebi ve il yöneticisi olan 10 kişiyi gözaltına aldı. Terör örgütü propagandası yapmakla suçlanan 11 şüpheli 19 Aralık'ta adliyeye sevk edildi. HDP İl Başkanı Ahmet Uluçelebi ile il yöneticisi Işık Polat tutuklanırken, 9 zanlı ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

Sanıkların yargılanmasına bugün Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya tutuklu sanıklar Ahmet Uluçelebi ve Işık Polat ile tutuksuz sanıklar katıldı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklar HDP İl Başkanı Ahmet Uluçelebi ile İl yöneticisi Işık Polat'ın adli kontrol kararı ve yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesine karar vererek duruşmayı 17 Kasım'a erteledi.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement