Her Namazdan Sonra Atatürk'e Dua Ediyor - Son Dakika
Güncel

Her Namazdan Sonra Atatürk'e Dua Ediyor

Her Namazdan Sonra Atatürk\'e Dua Ediyor

Gazipaşa'nın en yaşlı insanı her namazdan sonra Atatürk'e ve onun anne babasına dua ediyormuş.

20.03.2013 13:54  Güncelleme: 14:01

Her yıl 18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk, ilçenin en yaşlı insanını ziyaret etti.

Hicri takvime göre, 1330 doğumlu olan ancak ilçede yıllar önce çıkan yangında nüfus kayıtları yandığı için yenilenen kimliğinde 99 yaşında görünen Hatice Yalçın'ı İstiklal Mahallesi'ndeki evinde ziyaret eden Kaymakam Pamuk, Hatice Yalçın'a bir demet çiçek ve çikolata götürdü. Yalçın ailesinin kapıda karşıladığı Kaymakam Pamuk'u görünce çok sevinen Hatice nine, Pamuk'a bol bol dua etti.

HÜKÜMET ADAMI DİYE HİTAP ETTİ

Gazipaşa Kaymakamı Muhittin Pamuk'a "Hükümet adamı" diye hitap eden Hatice ninenin her namazdan sonra Atatürk'e, annesine ve babasına dua ettiğini söylemesi duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

ANNEYE HİZMET ETMEK BÜYÜK ŞANS

Hatice ninenin oğlu Hasan Yalçın ile de bir süre sohbet eden Kaymakam Pamuk, Yalçın'a annesine bakabilme fırsatı bulduğu için çok şanslı olduğunu söyledi. Pamuk, "Allah her kuluna annesine bakma, onu memnun etme imkanı vermez. Sizler bu anlamda çok şanslısınız. Annenize layıkıyla baktığınız için de sizleri ayrıca tebrik ediyorum. Yaptığınız işle cenneti hak ettiğinizi düşünüyorum" dedi.

UZUN YAŞAMIN SIRLARI

Annesi Hatice Yalçın'ın uzun ömrünün sırlarını anlatan oğlu Hasan Yalçın, şöyle konuştu: "Annem 5-6 seneye kadar yaylaya göç ederdi. Toroslar'daki yaylada pek sıcağı görmezdi. Burada süt, yoğurt, tereyağı ile beslenirdi. Uzun ömürlü olmasının birinci nedeni bana göre yaylada durması ve doğal beslenmesidir. Bu yaşında bile hala buzlu su içer annem. Uzun yaşamasının diğer bir nedeni inancının kuvvetli olmasıdır. Saat 04.30'da kalkar, sabah namazını kılar. Beni de namaza kaldırır. 'Kalk sen beynamaz mısın?' diyerek bana kızar. Geceleri kalkıp Kur'an-ı Kerim okur. Bu yaşam tarzı ve inanışı da bana göre annemin ömrünü uzatan bir etkendir." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Her Namazdan Sonra Atatürk'e Dua Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement