Hırsızların Plaka Oyununu Polis Bozdu - Son Dakika
Güncel

Hırsızların Plaka Oyununu Polis Bozdu

Hırsızların Plaka Oyununu Polis Bozdu

Adana'da hırsızlar, polise yakalanmamak için çaldıkları motosikletin "01 CJV 96" olan plakasını siyah bantla "01 CUV 98" değiştirmelerine rağmen yakalandı.

20.08.2013 09:59

Adana'da hırsızlar, polise yakalanmamak için çaldıkları motosikletin "01 CJV 96" olan plakasını siyah bantla "01 CUV 98" değiştirmelerine rağmen yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay, 12 Ağustos Pazartesi günü merkez ilçe Çukurova'ya bağlı 100. Yıl Mahallesi'nde meydana geldi. 29 yaşındaki İsmail K., 01 CJV 96 plakalı motosikleti ile 100. Yıl Polis Merkezi karşısında yer alan caminin önüne geldi. Motosikletini buraya park edip, işlerini yapmak için bölgeden ayrılan müşteki, geri döndüğünde ise motosikletini yerinde göremedi ve durumu polise bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan polis, bölgedeki güvenlik kameralarını da mercek altına aldı ve motosikletin, Serkan B. (32) tarafından Mehmet Celal U. (18) aracılığı ile Yusuf B.'ye (26) çaldırdığını belirledi. Bunun üzerine harekete geçen Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Mehmet Celal U.'yu Doğankent'te yakaladı ve motosikletin 16 yaşındaki Mehmet Han B.'de olduğu bilgisine ulaştı. Bu esnada, eve dönüş yolunda olan Mehmet Han B., polisi görünce kaçmaya başladı.

Kısa süren kovalamacanın ardından zanlı, motosikleti Sakızlı Yolu üzerinde terk edip, yaya olarak kaçıp kayıplara karıştı. Polis, olayın şüphelileri olan Serkan B., Yusuf B. ve Mehmet Han B.'nin peşine düştü. Mehmet Celal U. da yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Çalıntı motosiklet üzerinde yapılan incelemede ise gerçekte 01 CJV 96 olan plakanın 'J' harfini siyah bantla 'U', '6' rakamını da '8' olarak değiştirildiği tespit edildi. Bu yöntem polisi bile şaşırtırken, motosiklet ise sahibine teslim edildi.

Bu arada, motosikletine kavuşan İsmail Kuşçu, "Motosikletimin bulunacağı konusunda endişelerim vardı. Ancak emniyetten gelen telefon umutlarımı tazeledi. Motosikletimin çalındıktan 3 gün sonra bulunması bana göre mucize. Başta görevli polis memuru arkadaşlar olmak üzere tüm emniyet teşkilatına teşekkür ediyorum" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hırsızların Plaka Oyununu Polis Bozdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement