Hırvatistan - Türkiye Maçının Ardından (2) - Son Dakika
Güncel

Hırvatistan - Türkiye Maçının Ardından (2)

Hırvatistan - Türkiye Maçının Ardından (2)

ZAGREB / DHAHırvatistan - Türkiye maçının ardından açıklamalarda bulunan TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst, "Mücadele eden bir takım izledik.

06.09.2016 01:53

SERCAN SAPANATAN - ZAGREB/ DHA

Hırvatistan - Türkiye maçının ardından açıklamalarda bulunan TFF Yönetim Kurulu Üyesi Ali Dürüst, "Mücadele eden bir takım izledik. Onlarla gururlandık. Zor bir deplasmanda puan ile başlamak iyi oldu. Puan ziyade heyecan veren bir milli takım izledik gene" dedi.

A Milli Takımın yer aldığı Dünya Kupası Elemeleri grubunun çok zor olduğunu belirten Dürüst"Bu grupta favorisi yok, herkes favori. Bundan sonra her maç daha da zor olacak. Bu şekilde devam edecek" diye konuştu.

Karşılaşmanın 45+3. Dakikasında attığı frikik golü ile A Milli Takıma 1 puan kazandıran Hakan Çalhanoğlu ise maç sonu şunları söyledi:

"Hırvatistan'ın tecrübeli bir takım olduğunu biliyorduk. Bizim takıma baktığımızda çok genç bir ekibiz. Turnuvaya iyi başlamak istedik. İlk 10-15 dakika gayet iyi başladık. Onların oynamasına hiç müsaade etmedik. Gerçi onların birkaç önemli gol pozisyonları oldu. Onları atsalardı maç değişebilirdi ama defansımız gerçekten çok iyi oynadı. Takım olarak hiçbir zaman disiplinden kopmadık. Golü maalesef penaltıdan yedik. Ama ondan sonra skoru hemen tekrar eşitlemeyi başardık. Golü de ben attığım için çok mutluyum."

Karşılaşmaya önce sol açık mevkiin de başlayan ancak ilerliyen dakikalarda orta saha merkezinde oynamayan başlayan Hakan Çalhanoğlu bu durum ile ilgili olarak, "Oyunun ilk 20 dakikası sol açıktaydım daha sonra Hoca 3-5-2'ye geçti taktik olarak. Ama ondan sonra 2. Yarı gene sol açığa geçtim. Ama her zaman dediğim gibi tam istediğim pozisyon göbekte olmak veya açıkta olmak. Bunu durum ile alakalı da Fatih Hoca ile maç içinde sürekli konuşuyoruz" dedi.

Maçta oynanan mücadeleci oyundan dolayı takım arkadaşlarını öven yıldız isim, "Çok koştuk, hiç pes etmedik. Turnuvaya iyi başlamak istedik. 1 puan da bence gayet iyi" diye konuştu.

A Milli Takımın yer aldığı Dünya Kupası Grubu'nda oynanan ilk karşılaşmlar sonucu her takımın sahadan berabere kalarak 1 puan ayrılması ile ilgili olarak Hakan, "Bence gruba baktığımızda bizi en zorlayacak takım olarak Hırvatistan'ı görüyoruz. Çünkü çok tecrübeli bir takım. Ama bizde bugün onlara hiç müsaade etmedik, çok rahatsız ettik onları. O yüzden yine tekrarlacağım ama 1 puan maçın hakkıydı" şeklinde konuştu.

A Milli Takımda sahaya kaptan çıkan ve oynadığı futbol ile sahanın en iyi isimlerinden olan Mehmet Topal ise maç sonu yaptığı açıklamada, "Zor bir deplasmanda, grubun en zorlu rakibine karşı oynadık. Hırvatistan çok iyi bir ekibe ve oyunculara sahip. Biz de bu akşam çok iyi mücadele ettik. Böyle zor bir deplasmanda bir puan almak bizim çok önemli. Grupta'da herkes berabere kalmış. Bu da bizim için iyi oldu. Bu beraberlikler de grubun ne kadar zorlu olduğunu gösteriyor. İnşallah alnımızın akı ile bütün maçlarda iyi oynayıp, güzel galibiyetler alıp Dünya Kupasına gitmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Sahaya A Milli Takım kaptanı olarak çıkan Mehmet Topal, bu durum ile ilgili olarak ise, "Bu duygunun tarifi yok tabii. Bu bizim için bir şeref. Ama bende diğer takım arkadaşlarım gibi elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Eğer takıma faydalı olduysam benim için ayrı bir mutluluk. İnşallah diğer maçlarda galibiyetler ile devamı gelir" şeklinde konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hırvatistan - Türkiye Maçının Ardından (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement