Hollandalı Avukat, Hollandacayı İyi Bilmeyen Türk Müvekkillerini Dolandırdı - Son Dakika
Güncel

Hollandalı Avukat, Hollandacayı İyi Bilmeyen Türk Müvekkillerini Dolandırdı

Hollandalı Avukat, Hollandacayı İyi Bilmeyen Türk Müvekkillerini Dolandırdı

Yeterli derecede Hollandaca bilmeyen Türk işadamlarını dolandıran Hollandalı Avukat Mike Koot, disiplin cezasına çarptırıldı.

02.02.2012 12:37

Yeterli derecede Hollandaca bilmeyen Türk işadamlarını dolandıran Hollandalı Avukat Mike Koot, disiplin cezasına çarptırıldı. Avukatlar Barosu Disiplin Kurulu tarafından görevinden uzaklaştırılan Koot, bir yıl avukatlık yapamayacak.

Yeterli derecede Hollandaca bilmeyen müvekkillerini dolandırarak milyonlarca Euro zarara uğratan Hollandalı avukatın foyası ortaya çıktı. Türk işadamları Mehmet Çerçi (42) ve Yusuf Aydın'ın şikayeti üzerine harekete geçen Hollanda Avukatlar Barosu Birliği, yaptığı araştırma sonrasında hatalı bulduğu avukat Mike Koot'u disiplin kuruluna sevk etti. Disiplin Kurulu'nun aylar süren soruşturması sonrasında suçlu bulunan Kool, bir yıl süreyle avukatlıktan men edildi.

TAZMİNAT HAZIRLIĞI

'O sadece kendi cebini doldurdu. Bizim davalarımız yüzünden zengin oldu. Ona çok güvenmiştik ama hayatımızı kararttı' diyerek Hollandalı avukatları Mike Koot tarafından dolandırıldıklarını iddia eden Türk işadamlarından Mehmet Çerçi ve Yusuf Aydın, 'Hollandalı avukatımızın bize attığı kazığın şokunu yaşıyoruz. Maddi ve manevi zararımız çok büyük. Onun yüzünden hem davalarımızı kaybettik, hem de milyonlarca Euro zarara uğradık. İşimizi kaybettik, işsiz kaldık. Davalarımızı bilerek takip etmedi. Bizim haberimiz olmadan davacı olduğumuz kişilerle masaya oturup onlardan aldığı paraları kendi cebine indirdi. O da yetmemiş gibi birde davalarımıza baktığı için bizden para aldı. O, yeterli derecede Hollandaca bilmememizi aslında bir fırsat bildi. Hakkında Avukatlar Barosu Birliği'ne şikayette bulunduk. Onlarda şikayetimizi ciddiye alarak yaptıkları araştırma ve inceleme sonrasında bizleri haklı bulup onu avukatlıktan aldılar' diyerek Hollandalı eski avukat Mike Koot, hakkında tazminat davası açmaya hazırlandıklarını söylediler.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hollandalı Avukat, Hollandacayı İyi Bilmeyen Türk Müvekkillerini Dolandırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement