Hrant Dink ölümünün yıldönümünde Ankara'da anıldı - Son Dakika
Güncel

Hrant Dink ölümünün yıldönümünde Ankara'da anıldı

GAZETECİ Hrant Dink, ölümünün 16'ncı yıl dönümünde, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde anıldı.

19.01.2023 18:49  Güncelleme: 19:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAZETECİ Hrant Dink, ölümünün 16'ncı yıl dönümünde, İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde anıldı. 19 Ocak 2007'de silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ölümünün 16'ncı yıldönümünde anıldı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Ankara Şubesi önünde gerçekleştirilen anma etkinliği saygı duruşuyla başladı. Anmaya katılanlar, 'Katillerinden Hesap Soracağız', 'Hrant İçin Adalet İçin', 'Asla Unutmayacağız Unutturmayacağız' dövizleri taşırken, Ahmed Arif'in 'Anadoluyum' şiiri okundu ve 'Sarı Gelin' parçası çalındı.

İHD Ankara Şube Başkanı Sevil Turgut, Hrant Dink'in katledilmesinin önceden bilindiğini, dava sürecinin yıllarca devam ettiğini ve bir 'hukuk katliamı' yaşandığını belirtti. Hakikatin tüm dünya tarafından bilindiğini ifade eden Turgut, yüzleşme gerçekleşmeden eşit bir ülkenin kurulamayacağını söyledi.

'ONA KIYDILAR VE HER ŞEY DAHA KÖTÜYE GİTTİ'

İnsan Hakları Derneği Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Hrant Dink'in barış sever, insan sever bir gazeteci olarak yaşadığını belirterek, Hrant, barış sever, insan sever bir gazeteciydi. Ona kıydılar ve her şey daha kötüye gidiyor. Geçmişle mücadele sürecine girilirse onarıcı ve adaletli toplumsal barış tesis edilir. 8 yıldır silahlı çatışma içindeyiz, bunun sonu Hrant'ın cinayetinin aydınlatılmasından geçiyor. Başka arkadaşlarımıza kıyılmaması için mücadele ediyoruz. Bu topraklara barışı getireceğiz dedi. (DHA)

Hrant Dink ölümünün yıldönümünde Ankara\'da anıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hrant Dink ölümünün yıldönümünde Ankara'da anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement