Hükümlüler, Bursa'daki Hastanelerin Tekstil İhtiyacını Karşılayacak - Son Dakika
Güncel

Hükümlüler, Bursa'daki Hastanelerin Tekstil İhtiyacını Karşılayacak

Hükümlüler, Bursa\'daki Hastanelerin Tekstil İhtiyacını Karşılayacak

Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Bursa Kamu Hastaneleri Birliği arasında, Bursa'da bulunan hastanelerin tekstille ilgili tüm ihtiyaçlarının hükümlülerin çalıştığı atölyeden sağlanmasını öngören protokol imzalandı.

14.02.2017 16:36

Gemlik Açık Ceza İnfaz Kurumu ile Bursa Kamu Hastaneleri Birliği arasında, Bursa'da bulunan hastanelerin tekstille ilgili tüm ihtiyaçlarının hükümlülerin çalıştığı atölyeden sağlanmasını öngören protokol imzalandı.

Protokol kapsamında düzenlenen törende konuşan Gemlik Cezaevi Müdürü Hasan Torun, atölyelerinde kar amacı gütmeksizin çalışmaları sürdürdüklerini söyledi.

"Atölyeler, mahkumların hayata hazırlanmasını, meslek sahibi olmasını ve burada da bazı ihtiyaçlarına yetecek kadar para kazanmalarını sağlıyor." diyen Torun, şunları kaydetti:

"Metal atölyelerinde 85 hükümlü, mobilya atölyesinde 50 hükümlü, tekstil atölyesinde 70 hükümlü, çay ocağı ve kafeterya hizmet kollarında 140'a yakın hükümlü çalışmaktadır. Tekstil atölyemizde bugüne kadar il ve ilçe seçim kurullarının, adliyelerin ihtiyacı olan seçim ve delil torbalarının üretimi, üniversitelerin cübbe üretimi, farklı otomotiv firmalarının araç tekstil gruplarının üretimi, işçi kıyafetlerinin üretimi, asker üniforma ve ekipmanlarının üretimi ve Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünce diğer ceza infaz kurumlarına tahsis edilen nevresim takımlarının üretimleri gerçekleştirilmiştir."

Bursa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın ise, fiyat politikasından ve çalışmalarından dolayı Gemlik Açık Ceza ve İnfaz Kurumu Müdürlüğü ve Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı'na teşekkür etti.

Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, cezaevinde yapılan uygulamanın örnek olduğunu belirterek, "Bu proje, hem mahkumları topluma kazandırıyor, hem de burada iş imkanı sağlıyor. Devlet kurumlarının uyumlu çalışması ve işbirliği böyle olumlu yansıyor." dedi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı, atölyeler gezildi.

Törene, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Mete, İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Gündoğdu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı ve Hastane Müdürü Şahmeran Çelenkoğlu katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hükümlüler, Bursa'daki Hastanelerin Tekstil İhtiyacını Karşılayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement