İbrahim Kalın Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Oldu - Son Dakika
Güncel

İbrahim Kalın Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Oldu

İbrahim Kalın Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Oldu

Kamu Diplomasisi Koordinatörü İbrahim Kalın, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı'na atandı.

20.09.2012 19:06

Kamu Diplomasisi Koordinatörü İbrahim Kalın, Başbakanlık Müsteşar Yardımcılığı'na atandı. Kalın'ın yerine Cemalettin Haşimi getirildi.

Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'nden yapılan açıklamada, aynı zamanda Başbakan Başmüşaviri olan İbrahim Kalın'ın, önümüzdeki dönemde dış politika konularından sorumlu müsteşar yardımcısı olarak görev yapacağı belirtildi.

Kalın'ın 2 Ağustos'ta yeni görevine başladığı, koordinatörlükte proje direktörü olan Cemalettin Haşimi'nin de Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'ne getirildiği bildirildi. Haşimi'nin, 11 Eylül'de yeni görevine başladığı kaydedildi.

Komu Diplomasisi Koordinatörlüğü direktörlerinden İlker Astarcı'nın da Başbakanlık Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı görevine getirildiği belirtildi.

İbrahim Kalın, İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü'nden mezun oldu. Doktorasını George Washington Üniversitesinde beşeri bilimler ve mukayeseli felsefe alanında yapan Kalın, College of the Holy Cross, Georgetown Üniversitesi ve Bilkent Üniversitesinde İslam düşüncesi ve İslam-Batı ilişkileri üzerine dersler verdi. TDV İSAM'da akademik araştırmalar yapan, Bilim ve Sanat Vakfında seminerler veren Kalın, ansiklopedik eserlere katkılarda bulundu.

Kalın, 2005-2009 yılları arasında SETA Vakfının kurucu başkanlığını yaptı. İbrahim Kalın'ın İslam felsefesi, İslam-Batı ilişkileri ve Türk dış politikası üzerine yayınlanmış kitap ve makaleleri bulunmaktadır. Kalın'ın 2007 Türkiye Yazarlar Birliği Fikir Ödülünü kazandığı İslam ve Batı adlı kitabı, Arnavutça ve Yunanca dahil çok sayıda dile çevrildi.

Haşimi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nden mezun oldu. Manchester Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Yüksek Lisans Programını, "Trajedi, Siyaset ve Siyasal: Hans J. Morgenthau ve Uluslararası İlişkiler Teorisi" başlıklı teziyle, Yüksek Şeref derecesiyle bitiren Haşimi, akademik çalışmalarına Johns Hopkins Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü, Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Teorisi Programında doktora adayı olarak devam ediyor.

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: İbrahim Uyar - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İbrahim Kalın Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement