İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş Açıklaması

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş Açıklaması

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Afgan polislerin mezuniyet törenine katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Sivas'ta, konuklarıyla birlikte valiliği ziyaret etti.

12.01.2012 18:16

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş, Afgan polislerin mezuniyet törenine katılmak ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Sivas'ta, konuklarıyla birlikte valiliği ziyaret etti.

İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş ile birlikte Sivas'a gelen Afganistan İçişleri Bakanı Bismillah Kan Muhammadi, Nuri Demirağ Havaalanı'nda Sivas Valisi Ali Kolat ile protokol tarafından karşılandı. Buradan karayolu ile kent merkezine geçen Bakan Yardımcısı Güneş, Vali Kolat'ın makamına gitti. Bakan Yardımcısı Güneş ve Afgan İçişleri Bakanı Muhammadi, ziyaret sırasında valilik şeref defterini de imzaladı.

Ziyarette konuşan Bakan Yardımcısı Güneş, Afganistan polis gücünün oluşturulması için Türk ve Afgan İçişleri Bakanlıkları arasında mutabakat oluşturulduğunu anlatarak, "Bu çerçevede Sivas'a kendi ihtiyacımızı karşılamak üzere yaptırmış olduğumuz Polis Meslek Yüksek Okulu'nu Afgan kardeşlerimizin bu alandaki ihtiyaçlarını karşılamak üzere onlara tahsis ettik. Bundan büyük bir onur duyarak bu işi yaptık. Tarihi bir sorumluluk duyarak Afgan kardeşlerimize destek olmak, yardımcı olmak, onların bu dar

günlerinde onlarla birlikte olmak adına oradaki imkanlarımızı onlara tahsis ettik. ve bu projenin bugün de hepinizin bildiği gibi ilk somut sonucunu alıyoruz. 500'e yakın Afgan polis kardeşimiz buradan mezun olacak. Bugün itibarıyla memleketlerine dönecekler ve memleketlerine hizmet edecekler" dedi.

Afganistan İçişleri Bakanı Bismillah Kan Muhammadi ise, "Vali Bey'e de çok teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda tüm Sivas halkına da teşekkür ediyoruz. Çünkü bizim 500 polisimizi burada eğittiler, ellerinden gelen hizmeti yaptılar" ifadelerini kullandı.

Konuklarını tarihi ve kültürel zenginliği olan Sivas'ta ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Vali Ali Kolat, Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı bir şehirde böylesi projelerin kendilerine gurur verdiğini söyledi.

Ziyarette; Erzincan Valisi Selman Yenigün, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Tokat Valisi Şerif Yılmaz ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar da hazır bulundu. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İçişleri Bakan Yardımcısı Osman Güneş Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement