Iğdır Valisi Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Iğdır Valisi Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Iğdır Valisi Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi

Iğdır Valisi Ahmet pek Iğdır 'da görev yapan yerel ve yaygın basın mensuplarıyla yemekte bir araya gelerek sohbet etti.

22.01.2013 11:28

VALİ İPEK,"IĞDIR HIZLA GELİŞEN BİR İL İŞ ADAMLARINI YATIRIMA BEKLİYORUZ"DEDİ

Polis evinde basın mensuplarıyla yemekte bir araya gelen vali Ahmet Pek, Iğdır'da görev süresinin 6 ayın bitip 7. aya girdiğini Iğdır'ın hızla geliştiğini bu nedenle Iğdır'a iş adamlarının gelip yatırım yapması gerektiğini söyledi.

Basın mensuplarının çeşitli sorularını cevaplandıran Vali Pek, İş yapan için iş her zaman vardır. Iğdır gelişen bir il bu nedenle çok iş var bu işi de yapmak lazım bende yapılacak işleri sonuçlandırmak için gerekeni yapıyorum. Iğdır tarımsal alanda farklı bir konumda bunun iyi değerlendirilmesi lazım. Şu anda Iğdır'da 1.5 milyarın üzerinde yatırım var. Bu yatırımların daha da artması lazım. Hava Limanının açılması Iğdır'ın gelişimini hızlandırdı. Bir canlık geldi kimsenin Iğdır'a uçak yok gibi bahanesi kalmadı. İş adamları daha çok gidip gelmeye başladı. Iğdır'da şu anda imar planından kaynaklanan sorun var 1/5 imar planının hızla gerçekleşmesi gerekiyor. İnşaat sektörü durmuş durumda. İmar planı acil olarak devreye girmeli inşaat sektörü canlanmalı.

7 Kasım ve Karaağaç Mahallesi mera vasıflı buranın mera vasfının kaldırılması için çalışma başlattık. Bu mahallelerde 914 adet kaçak yapı var beş bin kişi yaşıyor bu insanların mağdur edilmesi söz konusu değil. Bu arsalar hazineye devredilecek daha sonrada satışı yapılacak. İmara açılacak. Iğdır'ın imar planı 20-50 yılı düşünerek yapılmalı Iğdır hızla gelişiyor. Buna göre 1/5 imar planı gerçekleşmeli. "dedi.

Ağrı Dağ'ının Korhan yaylası kısmına çeşitli tesis yaptırdıklarını ifade eden Vali Pek, "Korhan yaylası tam bir mesire piknik yeri temiz havası olan bir yer çocuk oyun parkı bile yapılmış. İnşallah bu sen burayı piknik yerine çevireceğiz. Terör yönünden rahatız. Iğdır da fuhuşla mücadelemiz sürüyor. Iğdır en huzurlu illerden biri Iğdır'ı en iyi şekilde tanıtıyoruz. Bu konuda da basın mensuplarına büyük görev düşüyor. "şeklinde konuştu.

Yemeye vali yardımcısı Şenol Kaya Jandarma Alay komutanı Erdem Yılmaz, emniyet müdürü İbrahim Karadağ ve basın mensupları katıldı.

Basın mensupları da emniyet ve jandarmadan günlük asayiş bülteni alamadıklarını bu konuda valiliğin günlük bülten vermesini istediler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Iğdır Valisi Basın Mensuplarıyla Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement