İhlas Vakfı, Moritanyalı Misafirlerini Konuk Etti - Son Dakika
Güncel

İhlas Vakfı, Moritanyalı Misafirlerini Konuk Etti

İhlas Vakfı, Moritanyalı Misafirlerini Konuk Etti

Moritanyalı milletvekilleri, İhlas Vakfı’nı ziyaret ederek ülkelerinde yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

07.06.2014 15:53

Moritanyalı milletvekilleri, İhlas Vakfı'nı ziyaret ederek ülkelerinde yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Afrika'da yapmış olduğu çalışmalar ve düzenlediği organizasyonlarla birçok ülkeye yardımlarda bulunan İhlas Vakfı'na bu ülkelerden teşekkür ziyaretleri devam ediyor.

Atlas Okyanusu kıyılarında bir İslam ülkesi olan Moritanya'dan gelen milletvekilleri Ömer Feth Sidi Abed Elkader ve Balahi Yahya, İhlas Vakfı'nı ziyaret ederek Mütevelli Heyet Başkanı Avukat Mehmet Okyay ile görüştü.

İhlas Vakfı'nın Yenibosna'da bulunan merkezinde gerçekleşen görüşmede İhlas Vakfı'nın Eğitim Koordinatörü Prof. Dr. Mustafa Çetin Varlık ve İhlas Vakfı Moritanya Sorumlusu Ali Ören de hazır bulundu.

"İHLAS VAKFI'NIN MORİTANYA'YA DAHA ÇOK HİZMET GETİRMESİNİ İSTİYORUZ"

Ömer Feth Sidi Abed Elkader, İhlas Vakfı'nın Moritanya'ya yaptığı yardımlar ve Moritanyalı öğrencileri yurtlarında barındırdığı için teşekkürlerini sundu. Elkader ayrıca İhlas Vakfı'nın Moritanya'ya daha çok hizmet getirmesini istediklerini ifade etti.

Moritanya Meclisi'nde aktif olarak milletvekilliğini sürdüren Abed Elkader, sivil toplum kuruluşu faaliyetlerine de çok önem verdiklerini ve aynı zamanda Moritanya'da Yardımlaşma Derneği'nin başkanı olduğunu belirtti.

Bu dernekte kimsesiz çocukların bakımı ve eğitimi ile susuz bölgelere su ulaştırmak, ihtiyaç bölgelerinde iş imkanları oluşturmak gibi amaçları olduğunu söyleyen Elkader, özellikle başkent Nouakchott dışında kalan ve yoksulluğun yoğun olarak yaşandığı bölgelere yardım eli uzatmaya çalıştıklarını ifade etti.

Mehmet Okyay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Moritanya'da dahil olmak üzere ellerinden gelen tüm imkanlar ve hayırseverlerin yardımlarıyla Afrika'da 54 ülkede yardıma muhtaçlara yardım ulaştırmaya çalıştıklarını vurguladı.

Görüşmenin sonunda Moritanyalı heyet, Okyay'a günün anısına bir hediye takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İhlas Vakfı, Moritanyalı Misafirlerini Konuk Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement