İlk Defa Düzenlenen Fıla Güreş Bilim Senpozyumu Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

İlk Defa Düzenlenen Fıla Güreş Bilim Senpozyumu Sona Erdi

İlk Defa Düzenlenen Fıla Güreş Bilim Senpozyumu Sona Erdi

Macaristanın başkenti Budapeşte'de üç gündür devam eden ve ilk defa düzenlenen (FILA) Uluslararası Güreş Federasyonu Bilim Kurulu toplantısı bugün sona erdi.(FILA) Başkanı Nenad Lalovic'in son gün konuşmacı olarak katıldığı bilim sempozyumunda,...

19.09.2013 15:13

Dünya ŞAMPİYONU MEHMET ÖZAL, "MALESEF BİLİMSELLİĞE YENİLİYORUZ

FILA BAŞKANI NENAT LALOVİC "ARTIK DÜNYADA BİLİMSEL GÜREŞ YAPILACAK

TÜRKİYE GÜREŞ FEDERASYONU BAŞKANI HAMZA YERLİKAYA "ARTIK GÜÇ VE BİLİMİ BİRLEŞTİRME ZAMANI GELDİ

Macaristanın başkenti Budapeşte'de üç gündür devam eden ve ilk defa düzenlenen (FILA) Uluslararası Güreş Federasyonu Bilim Kurulu toplantısı bugün sona erdi.

(FILA) Başkanı Nenad Lalovic'in son gün konuşmacı olarak katıldığı bilim sempozyumunda, Türkiye adına 10 akedemisyen davet edildi. İlk defa düzenlenen Fıla bilim sempozyumunda, Güreş sporu bilimsel olarak masaya yatırıldı. Fıla'ya bağlı tüm ülkelerin katıldığı sempozyumda 129 ülkede bulunan akademisyenler Fıla'ya gönderdikleri makaleler arasında 17 makale kabul edildi ve ders olarak işlendi. 17 bilimsel makale arasında, Türkiye'den gelen 10 bilimsel makale ders olarak anlatıldı.

FILA BAŞKANI NENAT LALOVİC, "ARTIK DÜNYADA BİLİMSEL GÜREŞ YAPILACAK

FILA Başkanı Nenad Lalovic yaptığı açıklamada, "olimpiyatlara yeniden alındık ve işlerimiz yeni başladı. Güreşle ilgili herşeyi yeniden yapılandırıp, Dünya'nın her ülkesinde teknoloji ve bilimselliği yerleştireceğiz. Bu toplantıya katılanlara ve bilimsel makalelerini bizimle paylaşan değerli akademisyenlere teşekkür ediyorum" dedi.

DÜNYA ŞAMPİYONU MEHMET ÖZAL, MALESEF BİLİMSELLİĞE YENİLİYORUZ

Sempozyuma davet edilen isimler arsında bulunan eski dünya şampiyonlarımızdan ve doktorasını güreş üzerine yapan Spor Genel Müdürlüğü personeli Mehmet Özal, "Biz henüz farkında değiliz ama! Dünya artık bilimsel olarak güreşiyor" dedi.

Özal, "artık bizim antrenörlerimizde bilimselliği kabul edecek. Güreşle ilgili bilimsel çalışmaları başlatmamız gerekiyor. Sporcular kendilerine göre çalışma yapıyor. Antrenörlerimiz bilimselliğin yerine klasik sistemlerle güreş sporuna devam ediyor. Artık güreş bilimsel yapılacak. Biz dünyanın güçtede, tekniktede en iyisiyiz ve artık bilimsel çalışmalar yapmamız gerekiyor. Kısa bir süre içersinde buradaki çalışmalarımızı, Federasyon başkanımız sayın Hamza Yerlikaya ile paylaşıp uygulamaya geçeceğiz. Dünya'da Amerika, Japonya, Rusya, Çin ve Avrupa ülkeleri artık bilimsel çalışmalar yapıyor. 'Malesef' bizi son dönemlerde güç değil 'Bilim' yeniyor"ifadesini kullandı.

BAŞKAN HAMZA YERLİKAYA, "EN KISA ZAMANDA ANTRENÖRLERİMİZ BİLİMSEL DERSLER ALACAK

Türkiye Güreş Federasyonu başkanı Hamza Yerlikaya, artık zamanı bilimle gücü birleştirme zamanı geldi, "dedi

Başkan yerlikaya, "Fıla ilk defa bu şekilde bir senpozyum düzenledi. Ülkemizde spor konusunda birçok bilimsel senpozyum yapılmıştı. İlk defa sadece güreşle ilgili yapılan bu çalışmadan dönecek olan arkadaşlarımızla sonuçları paylaşacağız. Tüm antrenörlerimizi düzenlenecek olan kurslara davet edip akademisyenlerimizden bilimsel olarak faydalanacaklar. Artık güç ve bilimi birleştireceğiz diye, "konuştu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İlk Defa Düzenlenen Fıla Güreş Bilim Senpozyumu Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement