İlk Kez Tiyatro İzlediler - Son Dakika
Güncel

İlk Kez Tiyatro İzlediler

İlk Kez Tiyatro İzlediler

Mersin Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu üyesi 7 kadın, 'Hasret Çiçekleri' adlı oyunu bu kez hiç tiyatro izlememiş köylü kadınlar için sahneledi.

01.05.2013 11:17

Arslanköy Kadınlar Tiyatro Topluluğu kurucusu, yazar ve yönetmen Ümmiye Koçak, merkez Akdeniz İlçesi'ne bağlı Civan yaylağı Köyü ve civarında yaşayan köylü kadınlar için '' Hasret Çiçekleri'' adlı oyunu sahneledi.

Tamamı kadınlardan oluşan oyun, okumak isteyen bir kız çocuğu ve annesinin başından geçen olaylar anlatıldığı oyunda, Duygu Koçak, Seher Çuhadar, Seher Dağdur, Ayfer Şen, Emine Gürlek, Cennet Şener rol aldı. Erkek rollerini ise Cennet Şener ve Ayfer Şen'in üstlendiği oyunda izleyenler büyük beğeni gösterdi.

Aynı zamanda Oyunu ABD gazeteci Tara Todras-Whitehill fotoğrafladı. Todras-Whitehill, oyun ve tiyatro grubundan çok etkilendiğini ve oyunun içerdiği mesajı sadece kandıkların değil, erkeklerinde dikkatini çektiğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Asıl amacının farklı ülkelerdeki kadınların hayatı nasıl değiştirdiklerini uluslar arası medyaya da göstermek olduğunu vurgulayan Todras-Whitehill, ''The New Yorker dergisi'nde Elif Batuman'ın makalesini okuduktan sonra bu kadınlardan haberdar oldum. Kadın sorunları benim de içinde olduğum çok önemli bir konu. Kadınların toplumlarını pozitif şekilde değiştirmesi sadece kötü şeyleri değil, güzel şeylere odaklanmaları benim yaptığım iş acısından da ilham verici. Ayrıca şunu eklemek isterim ki bu konuda ailenin de destek göstermesi beni derinden etkiledi.'' dedi

Oyunun yazarı ve yönetmeni Ümmiye Koçak, şehre yakın olmasına rağmen bugüne kadar tiyatro oyunu izleme imkânı bulmayan köylü kadınlar için oyunu sahnelediklerini belirtti. Koçak, Civan yayla Köyüne ilk geldiğimde kadınları hiç tiyatro izlemediklerini öğrenince çok üzüldüm. Yani Civan yayla gibi bir yer, şehre de o kadar yakın olmasına rağmen köydeki kadınların tiyatro izlememesi ben de şaşkınlık yarattı.

Buradaki muhtarımızla iletişime geçtim, diğer köyleri de organize ettik. 3 köy bir araya geldi. Buradakiler hayatlarında ilk defa tiyatro izlediler. Çok da heyecanlanıp, beğendiler. Gerçekten ben de çok sevindim. İnsanlardan duyduklarım beni de mutlu etti'' dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İlk Kez Tiyatro İzlediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement