Ioc Başkanı Rusya'daki Terörist Saldırıyı Kınadı - Son Dakika
Güncel

Ioc Başkanı Rusya'daki Terörist Saldırıyı Kınadı

Ioc Başkanı Rusya\'daki Terörist Saldırıyı Kınadı

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Bach: "Masum insanları hedef alan bu alçakca saldırıyı, olimpiyat hareketi olarak kınıyoruz"

30.12.2013 19:44

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Thomas Bach, Rusya'da düzenlenen bombalı saldırılarla ilgili olarak, masum insanları hedef alan bu saldırıları kınadıklarını belirtti.

Bach, Rusya'nın Volgograd şehrinde düzenlenen bombalı saldırılarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Soçi Olimpiyatları sırasında atletlerin ve tüm katılımcıların korunması için her şeyin yapılacağından eminim" ifadelerini kullandı.

Rusya Başkanı Putin'e de geçmiş olsun dileklerini ilettiğini belirten Bach, Putin'e olimpiyatları güven içinde ve emniyet altında geçireceklerinden şüphe duymadığını aktardığını kaydetti.

Açıklamada, Bach "Masum insanları hedef alan bu alçakça saldırıyı, ben ve olimpiyat hareketi kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Volgograd, 2014 Kış Olimpiyatları'nın düzenleneceği Rusya'nın güneyindeki Soçi'ye ve Kafkaslar'a yakın bir coğrafyada bulunuyor. Volgograd'da bir tren istasyonunda, ardından yolcu otobüsünde düzenlenen iki saldırıda 30'un üzerinde kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı. - Cenevre

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ioc Başkanı Rusya'daki Terörist Saldırıyı Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement