Irak'ta Hükümet Kurma Çalışmaları - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Hükümet Kurma Çalışmaları

Irak\'ta Hükümet Kurma Çalışmaları

Irak Dışişleri Bakanı ve Kürt müzakere heyeti başkanı Zebari: "Şu ana kadar bakanlıkların paylaşımıyla ilgili bir anlaşmaya varamadık.

24.08.2014 21:57

Irak Dışişleri Bakanı ve Kürt müzakere heyeti başkanı Hoşyar Zebari, hükümet kurma çalışmalarına ilişkin, bakanlıkların paylaşımında henüz bir anlaşmaya varamadıklarını ancak taraflar arasındaki görüşmelerin devam ettiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Fuat Masum'un, hükümeti kurma görevini Şii Ulusal İttifakı adayı Haydar el-İbadi'ye vermesinin ardından Şii, Sünni ve Kürt temsilcileri arasında görüşmeler başladı.

Kürtleri temsil eden müzakere heyeti, Şii partilerin temsilcileriyle başkent Bağdat'ta bir araya geldi. Basına kapalı yapılan görüşmeden sonra Hoşyar Zebari, heyet adına basın açıklamasında bulundu.

Zebari, Kürtler olarak yeni kurulacak Irak hükümetinin hakiki ortaklık temeline dayanmasını istediklerini belirterek, "Taleplerimizin yerine getirilmesi için uluslararası garanti istiyoruz. Fakat edindiğimiz tecrübelere göre Bağdat'taki yöneticiler sözlerini tutmayacak. Ancak bundan sonra verilen sözler yerine getirilmezse beklemeyeceğiz. Buna karşılık yapacaklarımız olacaktır" dedi.

Ulusal birlik hükümetinin kurulmasında kararlı olduklarını vurgulayan Zebari, "Kürtler, kendi taleplerinde ısrarcı olacaktır. Kürdistanımızın bütün sorunlarını program olarak hazırladık. Bu noktada güçlü ve geniş bir uluslararası desteğe de sahip olduğumuzu söyleyebilirim. Şu ana kadar bakanlıkların paylaşımıyla ilgili bir anlaşmaya varamadık. Ancak taraflar arasındaki görüşmeler devam ediyor" diye konuştu.

Hoşyar Zebari başkanlığındaki Kürt müzakere heyetinde Feryad Revanduzi, Necip Baleteyi ve Zana Rustayi yer alıyor. Heyettekiler, hükümeti kurmakla görevlendirilen Haydar el-İbadi'yle dün bir araya gelmişti. - Erbil

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'ta Hükümet Kurma Çalışmaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement