Irak'ta Terör Saldırıların Mağduru Çocuklar... - Son Dakika
Güncel

Irak'ta Terör Saldırıların Mağduru Çocuklar...

Irak\'ta Terör Saldırıların Mağduru Çocuklar...

Irak'ta terör saldırıların mağduru çocuklar.

03.06.2016 21:50

Irak'ta terör saldırıların mağduru çocuklar...

Ahmet Haşim Muhtaroğlu, Tuzhurmatu (Irak), 3 Haziran (DHA) - Irak'ta Kerkük'ün bir çok işlek caddesinde, trafik ışıklarının bulunduğu noktada ellerinde fırçalar ile arabaların arabaların camlarını temizleyen çocukların sayısı arttı.

Irak'ın Beyci, Tikrit, Diyale ve Musul bölgelerinden terör örgütü IŞİD'den kaçan ailelerin çocukları trafik ışıklarında cam temizlemeleri yaşanan dramın bir boyutunu gözler önüne seriyor.

Bir çok noktada 5 -14 yaş grubunda çocuklar ellerindeki fırçalarla kırmızı ışık yanarken arabalara yöneliyor ve araba camlarını temizlemek için cama yapışıyor. Terör eylemleri nedeniyle yerlerinden olan ailelerin çocuklarını ailelerine yardımcı olmak için dilenmenin başka bir yolunu bulmuşlar.

Ailesi lie birlikte Selahattin iline bağlı Beyci ilçesinden Kekük'e göç etmek zorunda kalan bir çocuk şöyle diyor, Beyci ilçesinden Kekük'e göç ettik. Ekmek parasını kazanmak için bu işe başvurdum. Ailem ile birlikte Kerkük'ün Domiz semtinde kiralık bir evde yaşıyorum. Kazandığım paranın bir kısmını polis görevlilerine vermek zorunda kalıyorum.

Yine Beyci ilçesinden göç eden bir çocuk ise aile bütçesine katkıda bulunmak için araba camlarını temizlediğini söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Irak'ta Terör Saldırıların Mağduru Çocuklar... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement