Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Çatışmalar

Irak\'taki Çatışmalar

Felluce’de orduyla silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalarda, IŞİD militanı 34 kişinin öldürüldüğü belirtildi.

16.07.2014 15:22

Irak'ta orduyla Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki silahlı gruplar arasında çıkan çatışmalarda, 34 kişinin öldüğü bildirildi.

Enbar Vilayeti'ndeki operasyonları yöneten Korgeneral Reşid Felih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Felluce ilçesinin kuzeyindeki Es-Saklaviyye kasabası ve güneyindeki El-Heyakil bölgesinde hava destekli ordu birlikleriyle terör örgütü IŞİD ve yerel silahlı militanların oluşturduğu güçler arasından çıkan çatışmalarda, IŞİD militanı 34 kişinin öldürüldüğünü söyledi.

Silahlı gruplara ait uçaksavarların bulunduğu 5 aracın kullanılamaz hale getirildiğini ifade eden Felih, söz konu bölgede döşenen 36 mayının etkisiz hale getirildiğini, ayrıca militanların kullandığı 2 evin de tahrip edildiğini belirtti.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki yerel silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın El-Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmiş, çatışmalar yüzünden yaklaşık 1 milyon sivilin göç etmek zorunda kaldığı açıklanmıştı. - Anbar

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Çatışmalar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement