Irak'taki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Irak'taki Olaylar

Irak\'taki Olaylar

Irak'ın Enbar kentinde meydana gelen iki ayrı bombalı saldırıda 3 askerin öldüğü, 8'inin yaralandığı bildirildi.

09.02.2017 16:42

Irak'ın Enbar kentinde meydana gelen iki ayrı bombalı saldırıda 3 askerin öldüğü, 8'inin yaralandığı bildirildi.

Albay Velid ed-Delimi AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir intihar eylemcisinin, Felluce'nin güneyindeki kontrol noktasında bomba yüklü aracını infilak ettirdiğini söyledi. Olayda 2 askerin hayatını kaybettiğini, 2 askerin de yaralandığını aktaran Delimi, bölgeye sevk edilen askerlerin, ölüleri adli tıbba, yaralıları hastaneye kaldırdığını belirtti.

Delimi, Enbar'ın kuzeyindeki Beyci-Hadise yolu üzerine yerleştirilen patlayıcının askerleri taşıyan aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu da bir askerin öldüğünü, 6'sının yaralandığını ifade etti.

Musul'un batısına havan toplu saldırı: 8 ölü

Öte yandan, Musul'u kurtarma operasyonu kapsamında kentin doğusundan batısına düzenlenen havan toplu saldırıda 8 sivilin öldüğü, 16'sının yaralandığı bildirildi.

Batıdaki Babuttub bölgesi sakinlerinden Muhammed Cemal, Irak güçlerinin kontrolünde bulunan doğu yakasından atılan havan toplarının, Babuttub bölgesine düştüğünü, olayda ölen ve yaralananların olduğunu söyledi.

Bölgedeki hastane kaynakları ise havan toplu saldırı nedeniyle 8 sivilin hayatını kaybettiğini, 16'sının yaralandığını kaydetti.

Musul'u terör örgütü DEAŞ'tan kurtarma operasyonu çerçevesinde doğu yakasında kontrol tamamen sağlanmıştı. Halihazırda ise batı bölgelerine yönelik harekat için askeri hazırlık yapılıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Irak'taki Olaylar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement