İş-Kur Güvencesiyle Meslek Sahibi Oldular - Son Dakika
Güncel

İş-Kur Güvencesiyle Meslek Sahibi Oldular

İş-Kur Güvencesiyle Meslek Sahibi Oldular

Antalya Manavgat'ta Melissa Özel Eğitim Kursu'nda manikür-pedikür alanında İş-Kur güvencesiyle iş garantili mesleki eğitimi alan 16 kursiyer, sertifikalarını almaya hak kazandılar.

13.03.2013 18:44

Antalya Manavgat'ta Melissa Özel Eğitim Kursu'nda manikür-pedikür alanında İş-Kur güvencesiyle iş garantili mesleki eğitimi alan 16 kursiyer, sertifikalarını almaya hak kazandılar.

Deja vu Bistro'da düzenlenen ve Manavgat Mesleki Eğitim Müdürü Harun Yılmaz, Antalya Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Neva Akçayır ile kurum görevlileri İlke Gülçelik ve Salih Kara'nın da katıldığı törende 39 iş günü, 312 saat eğitim gören kursiyerlere sertifikalar dağıtıldı.

Sertifika dağıtım töreninin açılış konuşmasını yapan Melisa Özel Eğitim Kursu Müdürü İsmet Nedim Baykal, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün ardından kadınların meslek sahibi olmasına yönelik bir adım olan sertifika törenini düzenlemekten ve ilk kursiyerlerini mezun etmekten büyük mutluluk duyduklarını belirterek, Çalışma ve İş Kurumuna, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine, teşekkür etti.

İş bulma ve çalışma hayatına atılmada sertifika sahibi olmanın önemini vurgulayan Antalya Çalışma ve İş Kurumu Şube Müdürü Neva Akçayır, "Kursumuzun eğitime başladığı gün düzenlenen açılış töreninden sonra bugün de sertifika törenine katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. İnanıyorum ki burada bitirmez ve daha ileriye gitmek için gerekli olan adımları da atarsınız" diye konuştu.

Aldıkları sertifikalarla sadece çalışma hakkına sahip olduklarının altını çizen Manavgat Mesleki Eğitim Müdürü Harun Yılmaz, kursiyerlerin eğitimlerine devam ederek ustalık belgeleri almaları halinde de kendi çalışma ofislerini açabileceklerini belirterek, "İnanıyorum ki bu sertifikayı almak için zahmete giren sizler, kendi iş yerinizi de açmak için gerekli azim ve güce sahipsiniz. Kurumumuza gelerek eğitim aldığınız taktirde bugün burada almış olduğunuz sertifika sayesinde 1 yıl kazanmış olacaksınız" dedi.

Yılmaz ayrıca, Açık Lise kayıt müracaatlarını Mesleki Eğitim Merkezinde yapabileceklerini hatırlatarak, ilköğretim mezunlarının mutlaka müracaat etmelerini istedi.

Yapılan konuşmaların ardından sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere sertifikaları dağıtılırken, toplu olarak hatıra fotoğrafı çektirildi.

Düzenlenen kurs programı ile ilgili olarak bilgi veren Melisa Özel Eğitim Kursu Müdürü İsmet Nedim Baykal, "Kadın emeğinin nitelikli işgücü olarak çalışma hayatında yer almasının bir parçası olan manikür-pedikür mesleki eğitim kursumuz bir meslek edindirmenin ve mesleki yeterlilik kazandırmanın yanında %81 iş gücü garantisi vererek de kadınlarımızın kayıt altında çalışmasının zeminini hazırlayarak formel bir sektör oluşumuna katkı sunmaktadır" diye konuştu.

Baykal, İş-Kur ile birlikte düzenlenen manikür ve pedikür mesleki eğitim kursunun yanı sıra eğitim kurumlarında, güzellik uzmanlığı, masör-masöz, protez tırnak, makyaj yapma teknikleri, SPA yöneticiliği, kalıcı makyaj, kozmetik satış danışmanlığı, makyör-makyöz kursları modül programlarında da MEB onaylı sertifikalar verdiklerini belirtti.

Türkiye İş Kurumu'nun projesi kapsamında mesleki eğitim kurslarına katılan kursiyerler, kurs süresince genel sağlık sigortasına sahip olurken, ayrıca günlük 20 TL'de ödenek alıyorlar. Kurslara katılabilmek için ilkokul mezunu, 16-40 yaş arasında olma şartı aranıyor. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İş-Kur Güvencesiyle Meslek Sahibi Oldular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement