İs Makinası Doğalgaz Hattını Patlattı, Dersane ve İşyerleri Boşaltıldı - Son Dakika
Güncel

İs Makinası Doğalgaz Hattını Patlattı, Dersane ve İşyerleri Boşaltıldı

İs Makinası Doğalgaz Hattını Patlattı, Dersane ve İşyerleri Boşaltıldı

İzmit kent merkezinde İEzmit belediyesi adına kaldırım çalışması yapılırken iş makinasıyla doğalgaz bolu hattı delinince panik yaşandı.

07.12.2011 11:12

Ergün AYAZ-Orhan UZUNİZMİT(Kocaeli),07(DHA)

İzmit kent merkezinde İEzmit belediyesi adına kaldırım çalışması yapılırken iş makinasıyla doğalgaz bolu hattı delinince panik yaşandı. Kaçak nedeniyle sokaktaki işyerleri ile hemen yanında bulunan bir dersane binası boşaltıldı.

Olay saat 09.30 sıralarında Hacı Hasan Mahallesi Çamlık Sokak'ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre İzmit Belediyesi adına kaldırım yenileme çalışmaları yapmakta olan mütkeahhit firma ekipleri, iş makinasıyla yolu kazarken doğalgaz borusunu deldi.

Çevreye bir anda doğalgaz yayılmaya başlayınca büyük panik yaşandı. Burada bulunan işyeri sahipleri dükkanlarını kapatırken, hemen yanında bulunan ve yaklaşık 500 öğrencisi olduğu belirtilen Memba Fem Dersanesi de hemen boşaltıldı. Dersane bir günlüğünü tatil edilerek öğrenciler evlerine gönderildi.

Bu arada biri panik atak yaşayan, biri de epilepsi hastası olduğu belirtilen iki öğrenci baygınlık geçirdi. Bu öğrencilere olay yerine gelen ambulansta müdehale edildi.

Kaçağın olduğu bölgede polisler de geniş önlem aldı. Olay yerine inde gelen İtfaiye ve İzmit Gaz Dağıtım A.Ş. ekipleri buradaki doğalgaz akışını kestikten sonra onarım çalışmalarına başladı.

DERSANE GAZLA DOLDU

Öğrencilerine ders anlattıkları sırada biranda dersanenin içersinin yoğun gazla kaplandığını söyleyen dersane öğretmenlerinden Serhat Menek, Öğrenciler biranda panik yaşayınca kısa bir süre içersinde dersaneyi boşalttık. Dersanenin camlarını ve kapılarını açarak gaz çıkışını sağlamaya çalıştık. Olay anında eğer bir çakmak veya benzeri ateş yakılmış olsa, kıvılcım çıksa üzücü olaylar yaşanabilirdi dedi.

EA(MB),07.12.2011

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İs Makinası Doğalgaz Hattını Patlattı, Dersane ve İşyerleri Boşaltıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement