İşadamı Özdilek: Büyüme Hedeflerimizde Sapma Var - Son Dakika
Güncel

İşadamı Özdilek: Büyüme Hedeflerimizde Sapma Var

İşadamı Özdilek: Büyüme Hedeflerimizde Sapma Var

BURSA'da, Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin düzenlediği sinerji toplantısına katılan Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, "Bu yıl yüzde 7 büyüme hedefi koyduk. Ancak hedefleri yüksek tuttuğumuz için hedefimizde sapma var" dedi.

10.11.2016 11:42

BURSA'da, Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin düzenlediği sinerji toplantısına katılan Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, "Bu yıl yüzde 7 büyüme hedefi koyduk. Ancak hedefleri yüksek tuttuğumuz için hedefimizde sapma var" dedi.

Almira Otel'de Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD) düzenlediği sinerji toplantısına katılan Özdilek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, şirket olarak 2016 yılı için yüzde 5- 7 arasında büyüme hedefi kodluklarını ancak, bu hedefte sapma olduğunu söyledi. Özdilek, "Hedefleri biraz yüksek tutmuşuz. Hedefimizde bir sapma var ama enflasyonun üzerinde bir rakam koyduk ciro hedeflerine. Bu kadar sıkıntıya rağmen büyüme hedeflerinden memnunuz. Türkiye'de ekonomi istikrarlı bir şekilde büyümeye devam ediyor" ifadelerini kullandı.

"DAHA İYİ İKİ ADAY OLABİLİRDİ"

ABD'deki başkanlık seçimlerine de değinen Özdilek, "Amerikalılar'a Trump ve Clinton ile ilgili ne düşündüklerini sordum. Onlar, 'Daha iyi iki aday olabilirdi' dedi. ABD'de 2 tane parti 8 yıl üst üste kazansa bile bir sonraki seçimlerde diğer parti kazanıyor. Cumhurbaşkanımız da Trump'un seçilmesini hayra yorarak onayladı" diye konuştu.

DOLARIN YÜKSELMESİ

ABD'deki seçimlerin ardından dolardaki yükselişi de değerlendiren Özdilek, şöyle devam etti:

"Seçimlerden sonra dolarda bir yükselme oldu. Borsa'da bur düşüş yaşandı ama daha sonra kendisini toparladı. Seçimlerin ardından dolarda yükselişin olması zaten bekleniyordu. Ama dolardaki bu hareketlilik bizi etkilemiyor. Gelişmiş ülkelerde bu gibi artışlar ekonomiyi etkilemiyor. Ama biz gelişmekte olan ülke statüsündeyiz. Ama buna rağmen yaşanan artışlar ekonomimizi olumsuz etkilemedi."

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşadamı Özdilek: Büyüme Hedeflerimizde Sapma Var - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement