İşcep Parakod ile Faturalar Cepten Ödeniyor - Son Dakika
Güncel

İşcep Parakod ile Faturalar Cepten Ödeniyor

İşcep Parakod ile Faturalar Cepten Ödeniyor

Türkiye İş Bankası'nın İşcep parakod hizmeti, şimdi faturaların da cep telefonundan kredi kartı ile ödenmesi kolaylığını sunuyor.

22.02.2013 14:29  Güncelleme: 14:26

Türkiye İş Bankası'nın e-ticaret ve mağaza alışverişlerinde kredi kartı olmadan cep telefonundan mobil ödeme yapılmasını sağlayan İşcep parakod hizmeti, şimdi faturaların da cep telefonundan kredi kartı ile ödenmesi kolaylığını sunuyor.

İş Bankası açıklamasına göre, Turkcell ile başlatılan uygulama ile İş Bankası müşterileri fatura üzerindeki barkodu cep telefonu kameralarından okutarak fatura ödemelerini herhangi bir ödeme noktası ya da banka şubesine gitmeden kredi kartı ile ödeme imkanına kavuştu.

Fatura ödemesi için İşcep üzerinden ulaşılacak parakod uygulamasında fatura ödemesi seçilerek, fatura üzerindeki barkodun okutulması yeterli oluyor.

Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Yalçın Sezen, "İşCepParakod ile müşterilerimize kredi kartı bilgilerini girmeden, yanlarında kredi kartı taşımadan internet üzerinden ve mağazalardan yapacakları alışverişlerde hızlı, kolay ve güvenli mobil ödeme kolaylığı sunmuştuk, ardından QR Kod teknolojisini bankamatiklerimize taşıdık ve müşterilerimiz bankamatik ekranındaki QR Koducep telefonlarına okutarak kartsız nakit çekme kolaylığına sahip oldu" ifadelerini kullandı.

Sezen, parakod ile fatura üzerindeki barkodu cep telefonu kameralarından okutarak ödemelerini herhangi bir ödeme noktası ya da banka şubesine gitmeden kredi kartı ile cep telefonlarından ödeme kolaylığı sunduğunu dile getirerek, parakod uygulamasının 1.522 üye iş yerinde aktif olarak kullanıldığını ve yaklaşık 50 bin kişiye ulaştığını bildirdi.

Yalçın Sezen, parakodu önümüzdeki dönemlerde daha da geliştireceklerini, katalog, gazete, dergi, afiş gibi alanlarda da beğenilen ürünlerin satın alınmasını hedeflediklerini belirtti.

Muhabir: Ümit Çevik

Yayıncı: Hasan Arslan - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İşcep Parakod ile Faturalar Cepten Ödeniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement