IŞİD'den Mürşitpınar Sınır Kapısı Yakınında Tehlikeli Hamle - Son Dakika
Güncel

IŞİD'den Mürşitpınar Sınır Kapısı Yakınında Tehlikeli Hamle

IŞİD\'den Mürşitpınar Sınır Kapısı Yakınında Tehlikeli Hamle

IŞİD, YPG'nin Azadi duvarı bölgesindeki mevzilerine bomba yüklü araçla saldırdı. Bombalı araç Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın hemen üstünde patladı.

10.10.2014 18:35  Güncelleme: 19:49

Kobani'de saldırılarını artıran IŞİD'e karşı YPG'nin direnişi sürerken bugün önemli bir gelişme yaşandı. Saldırının Mürşitpınar Sınır Kapısı'nı almaya yönelik gerçekleştirildiği bildirildi.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇLA SALDIRDILAR

Saat 16.00 sıralarında IŞİD, YPG'nin Azadi duvarı bölgesindeki mevzilerine bomba yüklü araçla saldırdı. Saldırı Türkiye kesiminden koalisyonun uçak saldırısı zannedildi. Büyük patlama sonrası bombanın patladığı bölgeden dumanlar yükseldi.

SALDIRININ HEDEFİ MÜRŞİTPINAR'DI

Kobani'de YPG'lilerle yapılan görüşmede, saldırının YPG mevzilerine yönelik bir saldırı olduğu belirtildi. Bomba yüklü araçların YPG mevzilerine ulaşmadan 200 metre kala patlatıldığı, patlama sırasında YPG'den yaralananların olduğu bildilirildi. Bombalı aracın Mürşitpınar Sınır Kapısı'nın hemen üstünde patladığı belirtildi.

KOALİSYON GÜÇLERİ PÜSKÜRTTÜ

Saldırının kapıya yönelik gerçekleştirildiği ve YPG'nin denetimde olan kapının alınmasının amaçlandığı belirtildi. Ancak YPG'nin etkili direnişi ve koalisyon güçlerinin havadan bombalamasıyla IŞİD güçleri püskürtüldü.

Bu arada Mürşitpınar Sınır Kapısı'na yakın bölgedeki IŞİD hedefleri, araçla saldırının ardından koalisyon uçakları tarafından kısa süre sonra bombalandı. Uçaklar iki ayrı bomba bıraktı. Bombardıman sonucu bölgeden yoğun dumanlar yükseldi. Bölgede çatışmalar şiddetlenerek sürüyor. (Kaynak: Namık Durukan/Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel IŞİD'den Mürşitpınar Sınır Kapısı Yakınında Tehlikeli Hamle - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • sadullah: kobani düşecek başka yolu yokkk. Allahın izniyle eden bulacak, etek giyip kaçmaya devam edin ey pyd liler. Bir sorun bu millet neden sizden bu kadar nefret ediyor cevapı sizden biliyorsunuz daha dün 2 şehit verdik o kadar kan akıttınız sizi aklı başında olan bir insan tasvip edermi? 32 18 Yanıtla
    ataturkcu: ağzına sağlık kardesım hadi aslanlar kazıyın pkk ve pyd nın kokunu ALLAH yardımcınız olsun. . . . 0 0
  • ayse gul: Govaniye vuran ulsun kafir ler islamiyet bunun neresinde var islam ismin takmls lar islaml ulduriyorlar ne yazlk durdemez ler menfat larlvar kurt insanlnl ulduriyorlar alah var gurur elbet yardlm eder kurt islaml 0 1 Yanıtla

Advertisement