IŞİD, Musul Barajı'nı da Ele Geçirdi - Son Dakika
Güncel

IŞİD, Musul Barajı'nı da Ele Geçirdi

IŞİD, bölgede stratejik bir öneme sahip olan Musul Barajı'nı da ele geçirdi. IŞİD'in bu barajı patlatması durumunda, bütün kent yerle bir olabilir.

03.08.2014 15:38  Güncelleme: 16:29

IŞİD ve ona bağlı silahlı gruplar, Kürt Yönetimi’ne bağlı peşmergelerle iki gün süren şiddetli çatışmaların ardından Musul’un Sincar ilçesini ele geçirdi. Ülkenin en büyük barajı da IŞİD üyelerinin eline geçti. Şimdi herkes aynı soruyu soruyor: Ya IŞİD baraj kapaklarını açarsa?

IRAK'IN EN BÜYÜK BARAJI ARTIK IŞİD'İN ELİNDE

Geçmiş yıllardaki savaşlar ve sabotajlar nedeniyle hasarlı durumda bulunan Musul Barajı Irak'ın en büyük barajı ve artık IŞİD'in elinde. Hasarlı durumda olan barajın yarattığı tehlike konusunda Amerikan işgal yönetimi 2007'de bir rapor hazırlamış, acil önlem alınmasını istemişti.

EN AZ 250 BİN KİŞİ ÖLEBİLİR

IŞİD'in bu barajı patlatması durumunda, bunun tam anlamıyla bir felaket anlamına geleceği, ülkede en az 250 bin kişinin ölebileceği, Bağdat'ın bile bu felaketten etkileneceği, başkentin bazı semtlerin de suların beş metre yükselebileceği üzerinde duruluyor.

DAHA ÖNCE FELLUCE BARAJI'NI AÇMIŞTI

Irak'taki saldırılarında barajları öncelikle hedef haline getiren IŞİD, daha önce de Felluce Barajı'nın kapaklarını açmış, tarım alanları ve yerleşim yerleri sular altında kalmıştı.

ABD ORDUSU GÖNDERDİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nin ordusu Peşmergeler ağır silahlara kavuştu. Bölgesel yönetimin bir süre önce ABD’den istediği ağır silahların bugün havayoluyla gönderildiği ve Erbil Havaalanı’na indirildiği belirtildi. Peşmerge Bakanlığı medya sorumlusu Helgurt Hikmet, Peşmerge’nin artık ağır silahlarının olduğunu ve Barzani’den emir beklediklerini belirtti.

IŞİD'E KARŞI AĞIR SİLAHLAR

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Mesud Barzani, bayram nedeniyle Rojava sınırındaki cephede bulunan Peşmergeleri ziyaret etmiş ve onlara ağır silah müjdesini vermişti. Terör örgütü IŞİD’in Musul’u ele geçirmesinin ardından bölgede bulunan Irak ordusunun kaçması üzerine Peşmerge ile IŞİD karşı karşıya geldi. Bunun üzerine Bölgesel Kürt Yönetimi'nin ABD’den ağır silah istediği belirtilmişti.

ERBİL'E ULAŞTI

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetiminden yayın yapan Rudaw haber sitesi, Barzani’nin istediği silahların Erbil’e ulaştığını duyurdu. Haberde, "Ağır silahlar havayoluyla Erbil’e ulaştı ve kısa zamanda Peşmerge’ye dağıtılacak." ifadeleri kullanıldı. Tank, top, zırhlı araçların fotoğraflarını yayınlanan Rudaw, ağır silahların Peşmergelere verilmesiyle ilgili de toplantıların devam ettiğini duyurdu. Haberde Peşmerge Bakanlığı medya sorumlusu Helgurt Hikmet’in ağır silahların IŞİD’e karşı da kullanılacağını belirttiği kaydedildi.

IŞİD, Musul Barajı\'nı da Ele Geçirdi
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel IŞİD, Musul Barajı'nı da Ele Geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (20)

  • hasan göktürk: 2003'te Irak Savaşında Sırf Çıkarları Uğruna ABD İle İşbirliği Yapan Maliki ve Barzani . . . Belanızı Buldunuz . . . 31 19 Yanıtla
  • dd: Ooo habere bak ben olsam anında barajı patlatır bütün pkk ve ypg lileri suya gömerdim. 22 24 Yanıtla
    hehehe: he valla, kuranıma hiç aklıma gelmemişti. senin gibi zeki vatan evlatları oldukça sırtımız yere gelmez. 0 0 dd: suyun yönünden bahseden dingil barajın etkisi bagdata kadar orayı geçse dağları geçip bize gelemez 0 0
  • konyali: Bu haber Pesmerge tarafindan yalanlandi isid ele gecirmedi baraji, sincara takviye yetisti sincar yarina yine pesmergenin ve Ypg nin kontrolünde olacak. 13 22 Yanıtla
  • YPG EN ÇOK İŞID LI KÜRTLERDEN KORKAR: YPG EN ÇOK İŞID LI KÜRTLERDEN KORKAR. İŞIDLI KÜRTLER ÇOK FELAKET SAVAŞIR. İŞID IN YARIDAN FAZLASI KÜRT: işıd ın yarıdan fazlası kürt. kobane ve suriye komutanı da kürt 14 19 Yanıtla
    işıd da çok kürt var.: işıd da çok kürt var. her geçen gün de işıd a katılan kürt sayısı artıyor. anlamadım bu işi 0 0
  • REİS: ZOR DURUMDA KALMIŞ ÇOLUK ÇOCUK ÖLÜMDEN KAÇAN İNSANLARLA DALGA GEÇİP ŞEREFSİZLİK YAPMAYIN. . ÖLEN ÇOCUKSA MASUM BİR İNSANSA BUNUN KÜRDÜ ALEVİ Sİ TÜRKMEN'İ OLMAZ. BEN TRABZONLUYUM BİZİM BURAYA DA ÇOK SAYIDA ŞEHİT KARDEŞİMİZ GELDİ AMA BU DEMEK DEĞİL Kİ MASUM İNSANLARIN BOĞAZI KESİLSİN KAFASINA SIKILSIN. . ALLAH ZOR DURUMDA KALAN NE KADAR MAZLUM VARSA YARDIM ETSİN. . 21 2 Yanıtla
  • salih: fırtına gibiler maşallah 13 9 Yanıtla
  • İSYAN: İNŞALLAH O BARAJ ÜZERLERİNE PATLAR. 14 5 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement