İskep, Bursa'da Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

İskep, Bursa'da Tanıtıldı

İskep, Bursa\'da Tanıtıldı

TBB öncülüğünde 12 ilde pilot olarak uygulanan İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi, Bursa'da düzenlenen basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtıldı.

20.03.2015 10:54  Güncelleme: 10:55

Kayhan Döner Sofrası'nda düzenlenen toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı, İSKEP Takım Lideri Paulo Pedroso ve basın mensupları katıldı.

Büyükşehir'den tam destek

Toplantının açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık, programın genel hedefinin yoksul ve yoksullaşma riski altındaki nüfusun yoğun yaşadığı mahallelerde hayatını devam ettiren dezavantajlı, özel itina gösterilmesi gereken kişilerin iş gücü piyasasına dahil edilmesinin teşvik edilmesi ve önündeki engellerin kaldırılması olduğunu belirtti. Program kapsamında yapılacak çalışmalar sonucunda tasarlanacak modelin hedef grubun ihtiyaçları yönünde kamu hizmeti sağlayıcılarına yönlendirileceğini ve çözüm aranmasının teşvik edileceğini belirten Karlık, "TBB koordinasyonunda hazırlanan proje, 10 Ağustos 2014 tarihi itibariyle 12 ilde ztart almıştır. Büyükşehir Belediyemiz, 23 aylık projenin sürdürülebilirliğinin sağlanması için bugüne kadar her türlü desteği vermiştir, bundan sonra da aynı hassasiyeti artırarak sürdürecektir" dedi.

Hedef: Dezavantajlı gruplar

Toplantıda söz alan İSKEP Takım Lideri Paulo Pedroso ise, projenin içeriği hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi. İSKEP'in Avrupa Birliği- Türkiye mali işbirliği kapsamında yürütülen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı'nın (İKG OP) 'Sosyal İçerme' önceliği çerçevesinde TBB tarafından hazırlandığını belirten Pedroso, projenin Türkiye'de sosyal içermenin gelişimine katkı sunulması, toplumun tüm kesimlerini içeren bir iş gücü piyasasının oluşturulmasına destek sağlanması, yerel yönetimlerin etkilerinin artırılması, yerel düzeyde sosyal uyum ve iyi yönetişimin geliştirilmesi hedefleri doğrultusunda uygulandığını ifade etti. Bu çerçevede 12 belediyeyle işbirliği yapılarak belirlenen illerde yaşayan dezavantajlı kişilerin iş gücü piyasasına erişimini engelleyen sorunların belirlenmesi ve giderilmesine katkı sağlanmasına, dezavantajlı kişi ile grupların kayıt altına alınmasına, söz konusu kişiler için sağlanan istihdam ve sosyal koruma hizmetlerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetlerin yürütülmesi için planlandığını vurgulayan Pedroso, istihdamına katkı sağlanması planlanan hedef grupların engelli vatandaşlar, yoksul ve yoksulluk seviyesinde olan kişiler, aile içi şiddet mağduru kadınlar, Roman vatandaşlar, çalışan çocukların ebeveynleri, uyuşturucu bağımlıları ve eski hükümlü ile tutuklular olduğunu belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İskep, Bursa'da Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement