İsmail Ballı: "Teknolojiyi İyi Kullanan Belediyeler, Kullanmayanlardan Bir Adım Önde" - Son Dakika
Güncel

İsmail Ballı: "Teknolojiyi İyi Kullanan Belediyeler, Kullanmayanlardan Bir Adım Önde"

İsmail Ballı: "Teknolojiyi İyi Kullanan Belediyeler, Kullanmayanlardan Bir Adım Önde"

İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, hızla gelişen iletişim teknolojilerinin dünyayı adeta mobilize ettiğini ve birçok alanda hayatın kolaylaştığını söyledi.

28.03.2013 18:22

İhlas Haber Ajansı (İHA) Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı, hızla gelişen iletişim teknolojilerinin dünyayı adeta mobilize ettiğini ve birçok alanda hayatın kolaylaştığını söyledi.

Marmara Belediyeler Birliği tarafından İstanbul Grand Cevahir Otel'de düzenlenen "Akıllı Belediyecilik Zirvesi"ne katılan İHA Genel Müdür Yardımcısı İsmail Ballı yaptığı konuşmada, "Bu süreçte belediyeler de teknolojiden ayrı düşünülemez. Teknolojiyi iyi kullanan belediyeler, kesinlikle diğerlerinden bir adım önde" dedi.

Marmara Belediyeler Birliği'ni yaptıkları organizasyondan ve başarılı projelerden dolayı tebrik eden Ballı, "Akıllı belediyecilik beni iki noktada ilgilendiriyor. Bir, vatandaş olarak çok önemsiyorum. İki, bir medya mensubu olarak çok önemsiyorum. Şunu açıklıkla ifade edeyim ki, bizim belediyelerimiz son 10 yılda gösterdikleri gayretlerle ve başarılı

projelerle dünyanın gelişmiş ülkelerinin bile önüne geçtiler" diye konuştu.

Mobil gelişmelerden belediyelerin uzak kalamayacaklarını ifade eden Ballı, "Geçenlerde okuduğum bir makalede, o gün dünyada 333 bin bebeğin doğduğu ve Apple firmasının o gün doğan bebek sayısından daha fazla akıllı telefon sattığı belirtiliyordu. Hakikaten mobilize oluyoruz. Buna belediyelerimiz de ayak uyduruyor. İyi uyduranlar ipi göğüslüyorlar. İnsanlar artık her şeylerini ellerindeki küçücük cihazlarla yapmak istiyor. Çünkü bu mümkün. Bu noktada teknolojiyi en iyi kullanan belediyeler, kesinlikle yeteri kadar kullanamayanlardan bir adım önde" şeklinde konuştu.

Teknolojinin gelişmesinin medyada da büyük ölçüde kolaylık sağladığını belirten Ballı, yaşadığı bir olayı anlatarak örnek verdi. Ballı, "Biz de bir medya kuruluşu olarak tabii ki teknolojiye çok önem veriyoruz. Daha 5 sene önce koskoca bir canlı yayın aracıyla nakledebildiğiniz görüntüleri artık küçücük bir cihazla iletebiliyorsunuz. Bu, hem daha pratik oluyor hem de maliyetleri düşüyor. Biz İHA olarak arkadaşlarımızın 250'den fazla noktada çektikleri fotoğrafları, yazdıkları haberleri ve görüntüleri mobil teknoloji sayesinde hızlıca merkezimize alıp abonelerimize iletiyoruz" dedi.

İhlas Haber Ajansı olarak belediyelerin yaptıkları hizmetleri duyurma konusunda destek verdiklerini dile getiren Ballı, "Bu konuda zamana karşı yarışmak ve proje üretmek gerekiyor. Belediyelerin teknolojiyi kullanmaları, hizmet üretmeleri çok önemli bir konu. Ancak bu hizmetlerini kamuoyuna yeteri kadar duyurup duyurmamaları ise bu çok ayrı bir nokta. Birçok belediyenin mütevazı olduğunu, neredeyse yaptıkları hizmetin haber olarak duyurulmasını çok arzu etmediklerini üzülerek müşahede ediyoruz. Yapılan hizmetlerin mutlak surette kamuoyunda paylaşılması gerekiyor. Bu yapılan hizmetler yapılan haberlerle başka belediyelere de ilham olabilmektedir. İhlas Haber Ajansı da diğer bütün kurumlar gibi belediyeler için çözüm önerileri sunuyor. İstanbul'da 20'nin üzerinde geri kalanı da Anadolu'da olmak üzere 200 tane belediyeyle İhlas Haber Ajansı birçok projeyi birlikte götürerek onlara çözüm ortağı olma noktasında çalışmalar yapıyor. Belediyelerimizin yaptığı hizmetleri bin 500'den fazla abonemiz vasıtasıyla geniş kitlelere duyuruyoruz" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İsmail Ballı: 'Teknolojiyi İyi Kullanan Belediyeler, Kullanmayanlardan Bir Adım Önde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement