İspark'tan "Taksi Yönetim Merkezi Projesi" Açıklaması Açıklaması - Son Dakika
Güncel

İspark'tan "Taksi Yönetim Merkezi Projesi" Açıklaması Açıklaması

İspark\'tan "Taksi Yönetim Merkezi Projesi" Açıklaması Açıklaması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSPARK, bir firmanın İstanbul'da "Ticari Taksi Yönetim Merkezi" kuracağı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ve firma hakkında yasal yollara başvurulacağını bildirdi.

09.01.2013 14:38

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSPARK, bir firmanın İstanbul'da "Ticari Taksi Yönetim Merkezi" kuracağı açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını ve firma hakkında yasal yollara başvurulacağını bildirdi.

İSPARK'tan yapılan açıklamada, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin, 5216 sayılı Belediye Kanunu'nun 26. maddesi uyarınca Ticari Taksi Yönetim Merkezi'nin kurularak işletilmesi işini 12 Mayıs 2011'de İSPARK'a 10 yıl süreyle devrettiği hatırlatıldı.

Bugün medyada bir firmanın, kent genelinde Ticari Taksi Yönetim Merkezi sisteminin kendileri tarafından kurulup işletileceği yönünde açıklamalarının yer aldığı belirtilen açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Bir firmanın, Ticari Taksi Yönetim Merkezi'ni kuracağı açıklamaları gerçeği yansıtmamaktadır. Hiç bir kurumun, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi kararı olmadan böyle bir proje yapma hakkı bulunmamaktadır. Kurumumuz tarafından projeyle ilgili açılan ihalede 4 firmaya yeterlilik verilmiş, açıklama yapan firma ihaleye katılmamıştır. İhale sürecinde son aşamaya gelinmiştir. Çağrı Merkezi'nin '134' nolu kısa numaranın tahsisi için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na müracaat edilmiş, sonucu beklenmektedir. Açıklama gönderen firma yetkilisinin basında bahsettiği proje hakkındaki konular, ihale şartnamemizde mevcut olup izinsiz kullandığı için hakkında yasal yollara başvurulacaktır.

Hayata geçirilecek Taksi Yönetim Merkezi Projesi ile İstanbullular'ın hızlı ve kaliteli hizmet alması, taksi duraklarının modern alt yapıya kavuşturulması, yakıt maliyetinin düşürülmesi, taksi şoförleri ve yolcu güvenliğinin en üst düzeye çıkarılması, İstanbul trafiğinin rahatlamasına katkı sağlanması, trafikten kaynaklanan stres, hava ve gürültü kirliliğinin azaltılması hedeflenmektedir."

Muhabir: Çiğdem Pala

Yayıncı: Sibel Ertürk Kurtoğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspark'tan 'Taksi Yönetim Merkezi Projesi' Açıklaması Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement