İsrail Cumhurbaşkanı Peres Çin'de - Son Dakika
Güncel

İsrail Cumhurbaşkanı Peres Çin'de

İsrail Cumhurbaşkanı Peres Çin\'de

Çin yönetimi Filistin İsrail barış görüşmelerinde somut ilerleme sağlanması ve İsrail'in uluslararası toplumla çalışması çağrısında bulundu.

08.04.2014 18:06

Çin'e resmi ziyaret gerçekleştiren İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi. Şi, İsrail'in Filistin ile müzakerelerde ilerleme sağlanması için uluslararası toplumla birlikte çalışmasını umduklarını söyledi.

Şi, başkent Pekin'deki Büyük Halk Salonu'nda yapılan görüşmede, İsrailli mevkidaşına erken bir tarihte Filistin-İsrail barış görüşmelerinde somut ilerleme kaydedilmesi çağrısı yaptı.

Filistin ve İsrail görüşmelerinin kilit bir aşamaya girdiğini belirten Şi, İsrail'in müzakerelerde somut gelişmeler sağlanması adına uluslararası toplumla birlikte çalışmasını umduklarını dile getirdi. Şi, Pekin yönetiminin barış görüşmelerine bu çerçevede yapıcı katkılarda bulunacağını kaydetti.

Çin ve İsrail arasında 1992'de diplomatik ilişkiler kurulmasından bu yana somut işbirliğinin verimli bir şekilde geliştiğini belirten Şi, Pekin yönetiminin taraflar arasında ekonomik ve teknolojik işbirliği mekanizmasının bir an önce kurulması için çalışmaya hazır olduğunu ifade etti.

Peres de kendi imkanlarıyla kalkınmaya devam eden ve dünyanın dikkatini çeken Çin halkına hayranlık duyduklarını kaydederek, Çin ile dostluk ve işbirliğini güçlendirmeye hazır olduklarını söyledi.

Çin'e resmi ziyaret için gelen Peres'in perşembe günü ülkeden ayrılması bekleniyor. - Pekin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Cumhurbaşkanı Peres Çin'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement