İsrail Cumhurbaşkanı Peres ile ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Görüşmesi - Son Dakika
Güncel

İsrail Cumhurbaşkanı Peres ile ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Görüşmesi

İsrail Cumhurbaşkanı Peres ile ABD Başkan Yardımcısı Biden\'ın Görüşmesi

Biden: "Barışı gerçekleştirmek için kaybedilmesi mümkün olmayan anla karşı karşıyayız"

14.01.2014 03:20

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, İsrail- Filistin barış müzakerelerini görüşmek için Kudüs'te bir araya geldi.

Peres ile görüşmeden önce basın açıklaması yapan Biden, "ABD Başkanı Barack Obama beni sadece eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron'un cenaze törenine katılmak için göndermedi. Buraya, bölgede ve İsrail'de barışı sağlamamızı gerektiren değişikliklerin hacmini fark etiğim için de geldim" dedi.

Biden, bu aşamada Arap Baharı'nın tarihi önem taşıyan değişiklikleri ortaya koyduğunu ve bu nedenle de bölgede İsrail ile Filistin arasında barışı sağlamanın mümkün hale geldiğini söyledi.

ABD Başkan Yardımcısı Biden, "Ben de Başkan Obama da bunun böyle olduğuna inanıyoruz. Barışı gerçekleştirmek için kaybedilmesi mümkün olmayan anla karşı karşıyayız. Dışişleri Bakanı John Kerry de bunu yapıyor" diye konuştu.

İsrail Cumhurbaşkanı Peres de İsrail'e geldiği için Biden'a teşekkür ederek, İsrail ile ABD'yi birbirine bağlayan ilişkilerin derinliğine vurgu yaptı.

Peres, "Zor bir aşamada olduğumuzu fark ettiğimiz bir zamanda geldiniz. Barışı sağlamak için önemli adımlar atmamız gerekiyor. Barış için zor kararlarla karşılaşıyoruz ancak bunu yapmamız gerekiyor" ifadesini kullandı. Peres, şöyle devam etti:

"İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun bunun farkında olduğuna ve bu davayı ciddiye aldığına inanıyorum. Aynı zamanda Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da barışı ciddiye alan ortak ve barış için uygun birisidir. Bu nedenle iki halk için iki devlet esası üzerine kurulu barış için çalışmak gerekir. Bu, bu iş için tarihi bir fırsattır. Eğer bunu gerçekleştirirsek Ortadoğu'nun yüzünü değiştirebiliriz." - Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Cumhurbaşkanı Peres ile ABD Başkan Yardımcısı Biden'ın Görüşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement