İsrail'in Gazze'ye saldırıları - - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye saldırıları -

İsrail\'in Gazze\'ye saldırıları -

Rotterdam'daki De Kuip Stadı'ndan yola çıkan aralarında Türk, Hollandalı ve Faslı motorcuların da bulunduğu grup, turlarını Lahey'deki ADO Den Haag Stadı önünde tamamladı.

18.08.2014 12:42

İsrail'in Gazze'ye saldırıları - LAHEY

İsrail'in Gazze'ye saldırıları

- Hollanda'da motosikletli bir grup, İsrail saldırılarına maruz kalan Filistinlilere destek turu düzenledi

LAHEY (AA)- Hollanda'da motosikletli bir grup, İsrail saldırılarına maruz kalan Filistinlilere destek amacıyla Rotterdam- Lahey arasında özel bir tur düzenledi.

Rotterdam'daki De Kuip Stadı'ndan yola çıkan aralarında Türk, Hollandalı ve Faslı motorcuların da bulunduğu grup, turlarını Lahey'deki ADO Den Haag Stadı önünde tamamladı. Filistin ve Türk bayrakları taşıyan gruba yol boyunca güvenlik gerekçesiyle polis de eşlik etti.

Programın organizatörlüğünü yapan Saliha Yeniay, Gazze'de yaşanan drama seyirci kalmamak ve acı çeken Filistinlilere destek olmak için böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Yeniay, birkaç arkadaşıyla gönüllü olarak başlattıkları etkinliğe Amsterdam, Rotterdam ve Utrecht gibi kentlerden farklı etnik kökenlerden çok sayıda motosikletlinin katıldığını kaydetti.

Yeniay, "Yağmurlu havaya rağmen bu katılım çok iyi. Bu kadar kalabalık olacağını beklemiyorduk. Tek amacımız bu yolla Gazze'deki acılı halkın sesini duyurabilmek. Orada yaşananlar çok acı. Günahsız, suçu olmayanlar ölüyor. Masum çocuklar öldürülüyor. Üzülmemek mümkün değil. Ramazanda çok etkilenmiştik. O zaman aklıma geldi bu programı organize etmek. Gazze'deki durumu anlatmaya kelimeler yetersiz kalıyor. En azından sesimizi duyurduk" dedi.

ADO Den Haag Stadı önünde turlarını tamamlayan motosikletliler hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye saldırıları - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement