İşsiz Madenciler TTK'ya Girmek İstedi - Son Dakika
Güncel

İşsiz Madenciler TTK'ya Girmek İstedi

İşsiz Madenciler TTK\'ya Girmek İstedi

TTK'nın taşeron firma ile sözleşme yenilememesi nedeniyle işsiz kalan madenciler, TTK Genel Müdürlüğü binasına girmek isteyince kısa süreli arbede oldu.

27.06.2013 15:14  Güncelleme: 17:17

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK), taşeron firma ile sözleşme yenilememesi nedeniyle işsiz kalan madenciler, TTK Genel Müdürlüğü binasına girmek isteyince kısa süreli arbede oldu.

TTK Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında galeri açma, taban sürme gibi üretim öncesi hazırlık işlerini yürüten taşeron firmanın çalışma süresinin sona ermesiyle işsiz kalan madenciler eylemlerini sürdürüyor. İşsiz kalan 104 madenciden yaklaşık 30'u öğle saatlerinde TTK Genel Müdürlüğü önüne geldi. Genel Müdür Burhan İnan ile görüşmek isteyen işçiler içeriye girmek istedi. Polis ve güvenlik görevlilerinin buna izin vermemesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı.

Daha sonra işçilerin kendi aralarında belirlediği 3 temsilci, TTK Genel Müdürü Burhan İnan ile görüştü. İnan ile görüşen işçilerden Volkan Çiloğlu, çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Çiloğlu, taşeron firmadan 2 aylık alacaklarının bulunduğunu, bunu TTK'dan istediklerini söyledi. Çiloğlu, şunları kaydetti:

"Kurumun da çalıştığımız firmadan alacağı varmış. Kurum alacağını tahsil etmek için çalışma başlatmış. Bize maaş ödemelerinin mümkün olmadığını söylediler. Kişi başına 2- 3 bin lira alacağımız var. Üstüne bir de işsiz kaldık. Siyasiler, sendikalar bize sahip çıksın. Kimse bize sahip çıkmıyor. Biz sadece ekmeğimizin peşindeyiz."

İşçiler, görüşmenin ardından kurum önünden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İşsiz Madenciler TTK'ya Girmek İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement