İstanbul Adliyesinde Savcılık Birimlerde Değişiklik - Son Dakika
Güncel

İstanbul Adliyesinde Savcılık Birimlerde Değişiklik

İstanbul Adliyesinde Savcılık Birimlerde Değişiklik

Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’nda yeni görev talimatlandırmaları kapsamında “Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosu” ile “Malvarlığına Karşı Suçlar Soruşturma Bürosu” kapatılarak , Genel Soruşturma Bürosu adı altında birleştirildi.

29.01.2014 20:29

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yeni görev talimatlandırmaları kapsamında "Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosu" ile "Malvarlığına Karşı Suçlar Soruşturma Bürosu" kapatılarak, Genel Soruşturma Bürosu adı altında birleştirildi. Ayrıca "Teknik Büro" adı verilen yeni bir birim kuruldu.

Geçtiğimiz günlerde göreve başlayan İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu, 1 Ekim 2012 tarihinde yürürlüğe konan çalışma talimatını değiştirdi.

Yeni talimatlandırma kapsamında üç büronun da birleştirilmesine karar verildi. Talimata göre, eski Başsavvcı vekili Ali Güngör'ün sorumluluğunda olduğu Ekonomik Suçlar Soruşturma Bürosu, eski Başsavcı vekili Zekeriya Öz'ün başında bulunduğu Kaçakçılık- Nakrotik Suçlar Soruşturma Bürosu ve eski Başsavcı vekili Fikret Seçen'in görevli olduğu Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu tek bir çatı altına alındı. Bu üç büronun 'Kaçakçılık, Toplumsal Olaylar ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu' adı altında birleştirildi. Kaçakçılık, Toplumsal Olaylar ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu aynı zamanda 6222 sayılı Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunu kapsamındaki suçlara da bakacağı öğrenildi.

Yeni talimata göre Kaçakçılık, Toplumsal Olaylar ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu'na ulaşan evraklardan 'örgütlü suç kapsamında olanlar' otomatik tevziye tabi tutulmadan önce ilgili Cumhuriyet Başsavcı Vekili tarafından incelenerek büroda görevli Cumhuriyet savcısına verilecek.

"Sahtecilik ve Dolandırıcılık Suçları Soruşturma Bürosu" ile "Malvarlığına Karşı Suçlar Soruşturma Bürosu" kapatılarak Genel Soruşturma Bürosu adı altında birleştirilmesinin yanı sıra yeni düzenleme çerçevesinde 'Teknik Büro' adı verilen bir birim de kuruldu. Talimatta, "Tüm bürolarda CMK'nın 135, 137, 139 ve 140. maddeleri gereğince teknik ve fiziki takip yapılacak ve gizli soruşturmacı atanacak soruşturma evraklarında tek bir cumhuriyet savcısının sorumluluğunda ve belirli katipler görevlendirilerek teknik ve fiziki takip işlemleri ile gizli soruşturmacı atanma işlemlerinin yapılabilmesi amacıyla Teknik Büro adında yeni büro kurulmuştur' ifadelerine yer verildi. Buna göre soruşturma savcısı teknik ve fiziki takip istemini Teknik Büro'ya iletecek ve gerekçelerini de açıklayacak. Teknik ve fiziki takip yaptırmak isteyen bir savcının kuvvetli suç şüphesinin bulunması ve başka bir şekilde delil elde edilememesi durumunda teknik ve fiziki takip talebinde bulunabilecek. Soruşturma savcısı teknik ve fiziki takip talebini gerekçelerini açıklayarak Teknik Büro'ya bildirecek. Teknik Büro'daki savcı ise talebe ilişkin kararını açıklayarak dinleme ve izleme talebi mahkemeye iletecek.

Yeni talimatta Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda ve genel anlamda yargıyı ilgilendiren önemli olaylarla ilgili haberlerin takip edilmesi bu haberlerin görevli Cumhuriyet Savcısı tarafından incelenerek, gecikmeksizin ilgili Cumhuriyet Başsavcı vekiline ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcısına bilgi verilmesi istendi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel İstanbul Adliyesinde Savcılık Birimlerde Değişiklik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement