Dink Davasında 2 Kez İade Edilen 'İhmal İddianamesi' Kabul Edildi - Son Dakika
Güncel

Dink Davasında 2 Kez İade Edilen 'İhmal İddianamesi' Kabul Edildi

Dink cinayeti davasında kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiasıyla hazırlanan iddianame Başsavcı tarafından kabul edildi. Mahkeme onaylarsa kamu görevlileri yargılanacak.

09.12.2015 12:19  Güncelleme: 12:36

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 19 Ocak 2007'de Şişli'de uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetmesine ilişkin açılan ana dava haricinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen ve kamu görevlilerinin ihmaline ilişkin iddiaların araştırıldığı soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı.

İKİ KEZ İADE EDİLEN İDDİANEME ONAYLANDI

Daha önce Başsavcılığa iki kez gönderilen fakat Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan sorumlu Başsavcı Vekili'nce iki kez Savcı Gökalp Kökçü'ye iade edilen Hrant Dink iddianamesi, üzerine küçük değişiklikler yapıldıktan sonra yeniden Başsavcılığa sunulmuştu. İki kez iade edilen iddianame, bu defa Başsavcılık tarafından onaylandı.

MAHKEMENİN 15 GÜN SÜRESİ VAR

Hrant Dink iddianamesi, Başsavcılık tarafından onaylanarak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkemenin iddianamenin kabulü veya reddi konusunda karar vermesi için 15 günlük süresi bulunuyor.

ŞÜPHELİ KAMU GÖREVLİLERİ

Cumhuriyet Savcısı Gökalp Kökçü tarafından yürütülen Dink cinayetinde kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddialarına yönelik soruşturmada, Muhittin Zenit, Özkan Mumcu ve Ercan Demir "cinayette ihmalleri olduğu", eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek "ihmali davranışla ölüme sebebiyet vermek", cinayetin işlendiği dönemde İstihbarat Daire Başkanlığı C Şube Müdürü olan Ali Fuat Yılmazer "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" ve "tasarlayarak öldürmeye yardım etme" suçlarından tutuklu bulunuyor.

Dink Davasında 2 Kez İade Edilen \'İhmal İddianamesi\' Kabul Edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dink Davasında 2 Kez İade Edilen 'İhmal İddianamesi' Kabul Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Yavuz: Umrumda bile değil. Ona gelene kadar ne canlar gitti bulunacaksa onların faili bulunmalı Mesela Muhsin Yazıcıoğlu 0 0 Yanıtla

Advertisement