Dondurulmuş hayvan müzesine operasyon! - Son Dakika
Güncel

Dondurulmuş hayvan müzesine operasyon!

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerindeki adreslerde nesli tehlike altındaki hayvanların tahnit edildiği bilgisine ulaştı. Operasyon sonucunda şüpheli gözaltına alındı ve yapılan aramalarda 405 parça hayvan ve bitki türü ele geçirildi.

19.03.2024 12:32  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, Sarıyer ve Arnavutköy ilçelerindeki iki adreste, Nesli Tehlike Altında Olan Yabani Hayvan ve Bitki Türlerinin Uluslararası Ticaretine İlişkin Sözleşme (CITES) kapsamındaki tabiat canlılarının tahnit ve trofelerinin bulunduğu bilgisi üzerine çalışma başlattı.

YÜZLERCE DOLGU HAYVANI BULUNDU

Operasyonda şüpheli Ali Haydar Üstay gözaltına alındı. Arama yapılan Arnavutköy'deki adresin, şüpheli tarafından tahnit edilen hayvanların sergilendiği özel müze haline getirildiğini tespit eden ekipler, diğer adreste ise depolanmış tahnit hayvanlar buldu.

Aramalarda piyasa değeri yaklaşık 75 milyon lira olan, aralarında geyik, Amerika antilobu, bizon, jaguar, boz ayı, timsah ve kutup ayısı, aslan, maymun ile dağ keçisi tahnitinin de bulunduğu yüzlerce dolgu hayvan tahniti ele geçirildi.

EMNİYETE GÖTÜRÜLDÜ

Profesyonel avcı olduğu anlaşılan şüphelinin, yurt içi ve yurt dışında avladığı hayvanları tahnit ettiği tespit edildi. Adreslerdeki aramalarda, parça ele geçirildi. Hakkında, "Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu'na muhalefet" ve "CITES'e aykırılık" suçlarından işlem başlatılan şüpheli emniyete götürüldü.

Dondurulmuş hayvan müzesine operasyon: Timsah, aslan, çita, bizon tahnitlerine el konuldu
Dondurulmuş hayvan müzesine operasyon: Timsah, aslan, çita, bizon tahnitlerine el konuldu
Dondurulmuş hayvan müzesine operasyon!
Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Erkut Köse: Kutup ayısını nasıl öldürdünde ülkene bu kadar rahat soktun 1 0 Yanıtla

Advertisement