İsveç'te Erken Seçim Kararı İptal Edildi - Son Dakika
Güncel

İsveç'te Erken Seçim Kararı İptal Edildi

İsveç\'te Erken Seçim Kararı İptal Edildi

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, 22 Mart 2015'de yapılacak erken seçim kararının iptal edildiğini açıkladı.

27.12.2014 13:06

İsveç Başbakanı Stefan Löfven, 22 Mart 2015'de yapılacak erken seçim kararının iptal edildiğini açıkladı.

Muhalefet parti liderleri ile birlikte kameraların karşısına geçen Başbakan Löfven, ülkenin geleceği ve istikrarını düşünerek muhalefet partileriyle işbirliği yapma kararı aldıklarını ve erken seçim kararını iptal ettiğini bildirdi. Basın açıklamasını, Ilımlı Parti, Çevre Partisi, Merkez Parti, Halk Partisi ve Hristiyan Demokrat Parti liderleriyle birlikte yapan Sosyal Demokrat Başbakan Löfven şöyle dedi:

"Bugün burada bir araya gelen parti liderleri olarak ülkemizin geleceğini düşünerek iyi bir biçimde yönetilmesi kararı aldık. İsveç yeni bir yönetim anlayışı ve partiler arası işbirliği ile yönetilecektir. Ülkemizde daha önce azınlık parti yönetimleri yaşandı. Bir başbakan çoğunluğu karşısına almayacak aksine yanına alarak ülkeyi yönetecektir. 6 parti arasında el sıkışıp anlaştık. Reformları birlikte gerçekleştireceğiz. Vardığımız anlaşmaya göre azınlık hükümetinin hazırladığı bütçe meclisten geçecek, savunma, enerji ve emeklilik alanlarında varılan anlaşmalar gerçekleştirilecek."

Siyasi partiler arasında varılan anlaşmaya aşırı sağ İsveç Demokratları ile Liberal Parti katılmadı. İktidardaki Sosyal Demokrat Azınlık hükümeti ile anlaşmaya varan siyasi partiler, işbirliği anlaşmasına rağmen güçlü muhalefet yürütmeye devam edeceklerini açıkladı. - Stockholm

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsveç'te Erken Seçim Kararı İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement