İtalya'da Batan Geminin Firması: 2 Kişi Öldü, 5 Kişi Kurtuldu, 4 Personel Kayıp - Son Dakika
Güncel

İtalya'da Batan Geminin Firması: 2 Kişi Öldü, 5 Kişi Kurtuldu, 4 Personel Kayıp

İtalya\'da Batan Geminin Firması: 2 Kişi Öldü, 5 Kişi Kurtuldu, 4 Personel Kayıp

Haber Özkan ARSLAN - Kamera Özgür EREN İstanbul DHA İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpışan Türk kargo gemisinin bağlı olduğu denizcilik firması, kazada 2 kişinin öldüğünü, 5 kişinin kurtulduğunu, 4 personelin de kayıp olduğunu açıkladı.

28.12.2014 18:20

Haber Özkan ARSLAN - Kamera Özgür EREN İstanbul DHA

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında Belize bandıralı bir kargo gemisiyle çarpışan Türk kargo gemisinin bağlı olduğu denizcilik firması, kazada 2 kişinin öldüğünü, 5 kişinin kurtulduğunu, 4 personelin de kayıp olduğunu açıkladı.

Şirketin Taksim'de bulunan bürosunda açıklama yapan Remzi Bahşi adlı şirket yetkilis, kazayla ilgili şu bilgileri verdi

'Kaza bu sabah itibariyle 08.40'ta İtalya'nın Ravenna Limanı'nda meydana geldi. Limana yanaşmak için aldığı talimatla manevra esnasında, başka bir gemi gemimize makine dairesinin kıç tarafından vurması sonucu, gemimiz 20 dakika içerisinde çok ani bir şekilde, hava şartlarının da çok kötü olması nedeniyle batmıştır. 11 personelimiz vardı. Bunlardan 5 tanesi kurtarıldı. Şu anda hastanedeler. Durumları gayet iyi. 2 tane cenazemiz var maalesef. Bütün uğraşlar, geride kalan personeli kurtarmak üzerine. Biz de üzgün bir şekilde geride kalan 4 kişinin iyi haberlerini bekliyoruz. Gemimiz İskenderun'dan 3 bin ton barit madeni yükledi. Bunun bin 500 tonunu İtalya'nın Salerno Limanı'nda boşattık. Geri kalan bin 500 tonunu da Ravenna Limanı'nda boşaltmak üzere dün sabah itibariyle gemimiz limana vardı, demirledik. Liman dolu olduğu için yanaşma talimatı bugün sabah itibariyle verildi. Olay da bu saatlerde vuku buldu zaten. Kaybettiğimiz personellerimizin ailelerine başsağlığı diliyorum. Geride kalanlara Allah sabırlar versin. 4 personelimizin de bulunması için herkesin duasını bekliyoruz.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İtalya'da Batan Geminin Firması: 2 Kişi Öldü, 5 Kişi Kurtuldu, 4 Personel Kayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement