İÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Temeli Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet Tarafından Atıldı - Son Dakika
Güncel

İÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Temeli Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet Tarafından Atıldı

İÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Temeli Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet Tarafından Atıldı

İÜ Adalet Meslek Yüksekokulu'nun temeli, İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet tarafından 5 Haziran 2013 tarihinde düzenlenen törenle atıldı.

22.06.2013 12:39

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet'in geçen dört yıllık süreçte planladığı 90 proje arasında 80. sırada yer alan İÜ Adalet Meslek Yüksekokulu binasının sene sonuna doğru bitirilmesi planlanıyor.

Saat 10.30'da başlayan törende İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, temeli atılan proje ve İstanbul Üniversitesi'nin inşaat çalışmaları hakkında bilgi verdi. İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, konuşmasında İstanbul Üniversitesi'nin tarihi mirası koruyarak işlevsel binalar yaptığını ifade etti.

"Dünya Mirasını Koruyan ve Geleceği Tasarlayan Üniversite" sloganımız çerçevesinde bugün bir adım daha atıyoruz. Burada 70'li yılların sonunda yapılmış, üniversitemizin beklentilerini artık karşılamayan oldukça da yüksek oranda deprem riski taşıyan bir bina vardı. Üniversitemize yakışmayan binalardan biriydi. Bu sorunumuzu ortadan kaldırmak ve bize yakışır bir bina yapmak için başta Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı, İdari Mali İşler çalışanları olmak üzere pek çok arkadaşımız yoğun çaba harcadı.

Çalışmalar sarnıç sebebiyle kısa bir süre gecikse de bugün temel atacak seviyeye geldi. Bugün iki binamızın temelini atacağız. Yeni binalarımız 60'lı ve 70'li yıllara kadar ayakta olan konakların aslına uygun inşa edilmeleri ile oluşacak. Projenin yıl sonuna kadar teslim süresi var ama müteahhitimiz ile inşallah yeni döneme yetiştirmeye çalışacağız."

"Buraların çehresini değiştirdik. 2009 yılına kadar buralar kötü durumdaydı. Çok şükür, herkes ortaya emeğini, kalbini koyunca bu sokaklar şenlendi, Süleymaniye'ye yakışır hale geldi.

Süleymaniye projesinin belki de şu ana kadar en hızlı yürüyen ayağını İstanbul Üniversitesi gerçekleştirdi. Süleymaniye Evleri'nin ihyası anlamında artık yolumuz oldukça kısaldı. Ancak yapı işleri anlamında yapacak çok işimiz var."

"İlk 4-4,5 yıl daha çok bürokrasiyle tapuyla, tapu tevhidiyle, koruma kurullarıyla oyalandık. 40 yıl sonra alınan Avcılar Kampüsü'nün tapusu dâhil Çapa ve Cerrahpaşa Kampüslerinin tapularının %99.9'u ile birlikte aşağı yukarı üniversitemizin en önemli alanlarının tapularını aldık. Bunlarla uğraşan arkadaşlara şöyle söyledim hep: 'Kimse bilmeyecek, kimse sırtınızı sıvazlamayacak ama mutlaka zamanı gelecek. Bunların kıymetini bilenler ve bizi ananlar çıkacak.' Aynı şeyi bir daha tekrarlıyorum: 'Bunlar böyle çok göze batan hizmetler değildir. Ama bunun kıymetini bilenler biliyor.'

Emeği geçen tüm arkadaşlarıma gönülden teşekkür ediyorum. İnşallah bu fiziksel yeniden yapılanma, tarihi mirasa sahip çıkma ve İstanbul'umuzun güzelliklerine güzellik katma çabamız hızla devam edecek. İnşallah burasının da bittiğini hepimiz hep birlikte görürüz. Ve daha birçok yeniden yapılanmayı da yine gönül birliği ile emek birliği ile hep beraber gerçekleştiririz."

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, konuşmasının ardından İÜ Adalet Meslek Yüksekokulu'nun temelini attı.

Törene, İÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mahmut Ak, Prof. Dr. Şafak Sahir Karamehmetoğlu, İÜ Rektör Danışmanları, İstanbul Üniversitesi Fakülte Dekanları, Genel Sekreter Metin Küçük, İÜ Yapı İşleri ve Teknik Daire Vekil Başkanı Dr. Cemil Akçay ve öğretim üyeleri katıldı.

İÜ Adalet Meslek Yüksekokulu yeni binası A ve B blok olmak üzere 2 bloktan oluşmakta olup toplam kullanım alanı yaklaşık 1170 metrekaredir. A blok (917 metrekare) genel olarak derslikler, idari birim ve kantinden; B blok (224 metrekare) ise tamamen idari blok olarak hizmet verecektir.

Blokların bodrum katları betonarme olup zemin üzeri tamamen ahşap taşıyıcı sistem ile aslına uygun olarak yapılacaktır.

Sözleşme bedeli 3.182.000,00 TL sözleşme tarihi 25.07.2012 olmasına rağmen ruhsat kurulu onayları ve çeşitli sebeplerden dolayı birkaç defa durmuş olup inşaatın resmi bitiş tarihi 21.12.2013'tür.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İÜ Adalet Meslek Yüksekokulu Temeli Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet Tarafından Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement