İzmir'de İşçiyi ve Belediyeyi Rahatlatan Mahkeme Kararı (3) - Son Dakika
Güncel

İzmir'de İşçiyi ve Belediyeyi Rahatlatan Mahkeme Kararı (3)

İzmir\'de İşçiyi ve Belediyeyi Rahatlatan Mahkeme Kararı (3)

Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin kararıyla 650 işçiyi kapsayan ihaleyle ilgili KİK kararının yürütmesinin durdurulmasıyla, kazandıkları ihaleyi kaybeden Hanoğlu-Zigana İş ortaklığı yetkileri vakit kaybetmeden İzmir'e geldi.

25.04.2013 17:12

İzmir'de İŞÇİYİ VE BELEDİYEYİ RAHATLATAN MAHKEME KARARI (3)

ŞİRKET İTİRAZ ETMEYECEK

Ankara Bölge İdare Mahkemesi'nin kararıyla 650 işçiyi kapsayan ihaleyle ilgili KİK kararının yürütmesinin durdurulmasıyla, kazandıkları ihaleyi kaybeden Hanoğlu-Zigana İş ortaklığı yetkileri vakit kaybetmeden İzmir'e geldi. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Pervin Şenel Genç ile görüşen şirket yetkilileri daha sonra belediyeden ayrıldı. Bir süre belediyenin önünde mahkeme kararını kutlayan, halay çeken işçileri izleyen dört kişiden biri işçilerin fotoğrafını da çekti. İş ortaklığının avukatı Mehmet Güven Çınar basın mensuplarının sorusu üzerine, mahkeme kararıyla kendileri için bu ihalenin bittiğini söyledi. Çınar, "Mahkeme yürütmeyi durdurdu. Büyükşehir Belediyesi de yatırdığımız teminatı geri iade ediyor. Yeni bir itirazda bulunmayacağız" dedi. Belediyenin şirkete 1 milyon TL'lik teminatını geri ödeyeceği öğrenildi.

İşçilerin kutlamalarına katılan Genel-İş Genel Başkanı Erol Ekinci de taşerona karşı mücadelenin süreceğini açıkladı. İzmir'de birlik ve beraberliğin zaferle sonuçlandığını belirten Ekinci, taşeron sistemiyle ilgili yasal düzenlemelerin yapılması için artık Ankara'nın harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

DHA(İÖ/AAA) - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir'de İşçiyi ve Belediyeyi Rahatlatan Mahkeme Kararı (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement