İzmir Ehliyetsiz Sürücü Polis Kovalamacasında 2 Polis Yaralandı - Son Dakika
Güncel

İzmir Ehliyetsiz Sürücü Polis Kovalamacasında 2 Polis Yaralandı

İzmir Ehliyetsiz Sürücü Polis Kovalamacasında 2 Polis Yaralandı

İzmir'in Buca İlçesi'nde, şüpheli görülen bir otomobilin "dur" ihtarına uymaması üzerine yaşanan kovalamacada kontrolden çıkan polis otosu bir minibüse arkadan çarptı.

14.12.2011 11:39

İzmir'in Buca İlçesi'nde, şüpheli görülen bir otomobilin "dur" ihtarına uymaması üzerine yaşanan kovalamacada kontrolden çıkan polis otosu bir minibüse arkadan çarptı. İki polis memurunun yaralandığı kazada, kaçmaya çalışan hafif ticari araçtaki 3 kişi yakalandı. Sürücünün ehliyetinin bulunmadığı için polis ekiplerinden kaçtığı ortaya çıktı.

Bugün saat 02.00 sıralarında, farları kapalı olarak Menderes Caddesi üzerinde ilerleyen hafif ticari aracı gören polis ekipleri durdurmak istedi. Şüpheli görülen 35 AS 9375 plakalı aracın "dur" ihtarına uymayıp, kaçması üzerine kovalamaca başladı. Buca'daki tüm asayiş ekiplerine de telsizden aracın plakası bildirildi.

KAYGANLAŞAN ZEMİNDE KONTROLDEN ÇIKTI

Önlem alan asayiş ekipleri, anons edilen aracı Erdem Caddesi üzerinde gördü. Polis memuru Battal Gürbüz (36), yönetimindeki 35 A 48433 plakalı polis otosuyla, şüpheli aracın peşine düştü. Yaşanan kovalamaca sırasında, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda polis otosu kontrolden çıktı, park halinde duran 35 AT 4700 plakalı minibüse arkadan çarptı. Kazada yaralanan polis memurları Battal Gürbüz ile arkadaşı Hüseyin Ölmez (28) telsizden anons ederek kazayı bildirdi. Bunun üzerine kaza yerine gelen acil yardım ekipleri Battal Gürbüz'ü Buca Seyfi Demirsoy Devlet Hastanesi'ne, Hüseyin Ölmez'i de İzmir Eğtim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı.

KOVALAMACA YAYA OLARAK DEVAM ETTİ

Kaçmayı sürdüren hafif ticari araç bir süre sonra Kuruçeşme Mahallesi'nde görüldü. Polisin "dur" ihtarına uymayıp kaçmaya devam eden şüpheli araç da kayganlaşan zeminde kontrolden çıktı. Kaldırama çarpan araç savrulup, boş bir arsada durabildi. Aracın içinden inen 3 kişi kaçmaya başladı. Polis ekiplerinin bu sefer de yaya olarak sürdürdüğü kovalamacanın sonucunda M.D. (Mehmet Delikanlı) (32), kardeşi A.D. (Ahmet Delikanlı) (22) ile akadaşı A.E. (Ayhan Ergün) yakalandı. Buca Polis Merkezi'ne götürülen 3 kişiden kaçan aracın sürücüsü olduğu belirlenen M.D.'nin ilk ifadesinde, "Ehliyetim yoktu. Polisi görünce panikledim, kaçmaya başladım" dediği öğrenildi. M.D.'nin alkolsüz olduğu belirlendi.

Hastaneye kaldırılan 2 polis memurunun da sağlık durumlarının iyi olduğu, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Ehliyetsiz Sürücü Polis Kovalamacasında 2 Polis Yaralandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement