İzmir Foça Çocukları Sevindiren Kampanya Çocukları Sevindiren Kampanya - Son Dakika
Güncel

İzmir Foça Çocukları Sevindiren Kampanya Çocukları Sevindiren Kampanya

İzmir Foça Çocukları Sevindiren Kampanya Çocukları Sevindiren Kampanya

İzmir'in Foça İlçesi'nde Dünya Çocuk Kitapları Haftası' dolayısıyla düzenlenen Foça Kitap Okuyor' kampanyası kapsamında ilköğretim okulları öğrencilerine bin 500 kitap dağıtıldı.

15.11.2012 12:32

İzmir'in Foça İlçesi'nde Dünya Çocuk Kitapları Haftası' dolayısıyla düzenlenen Foça Kitap Okuyor' kampanyası kapsamında ilköğretim okulları öğrencilerine bin 500 kitap dağıtıldı. Öğrenciler kitapların yazarlarıyla da tanışma fırsatı buldu.

Foça Belediyesi ve ilçe milli eğitim müdürlüğünün işbirliğiyle düzenlenen kampand renkli görüntüler oluştu. Reha Midilli İlköğretim Okulu'ndaki kitap dağıtımına Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ (CHP) yazarlar Hüseyin Yurttaş ve Ahmet Önel de katıldı. Ellerindeki kitapların yazarlarını karşılarında gören çocuklar onları önce alkışladı, daha sonra da soru yağmuruna tuttu. Yurttaş ve Önel Kitap nasıl yazılırö,öYazar olmak nasıl bir şeyö, Büyük büyük adamlar çocukların hissettiği şeylerle nasıl kitap yazar', Bu kitapları hemen bitiriyoruz, kalın kitaplar da dağıtacak mısınızö, Ben de yazar olmak istiyorum, ne yapmalıyımö gibi sorulara onların dilinden yanıtlar vermeye çalıştı.

ÖPEREK TEŞEKKÜR ETTİLER

Kitaplarını imzalatması sırasında, bazı öğrenciler yazarları yanaklarından öperek teşekkür etti. Foça Belediyesi olarak eğitime çok önem verdiklerini ve Dünya Çocuk Kitapları Haftası'nda Foça'da yaşayan yazarları kitaplarıyla birlikte çocuklarla buluşturmak istediklerini belirten Başkan Gökhan Demirağ, gösterilen ilgi nedeniyle çok mutlu olduklarını söyledi. Demirağ İlçemiz eğitimli insan sayısı bakımından örnek gösterilecek yerlerden biri. Okuma ve kitabın öneminin bilincindeyiz. Özel bir haftayı ifade ettiği anlama uygun olarak kutlamak istedik. İlçe milli eğitim müdürlüğü ve sayın yazarlarımıza desteklerinden ötürü teşekkür ederimö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İzmir Foça Çocukları Sevindiren Kampanya Çocukları Sevindiren Kampanya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement